Πρώτη ομάδα στα ημιτελικά του Μουντιάλ η Γαλλία, 2-0 την Ουρουγουάη

1652
γαλλία
Βάζοντας τέλος σε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης και συνεχίζει το ταξίδι της στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η Γαλλία ήταν κυνική απέναντι στην Ουρουγουάη και επικρατώντας με 2-0 προχώρησε στα ημιτελικά του Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια, βάζοντας παράλληλα τέλος στην πορεία της «λαβωμένης» Ουρουγουάης. Νίκη για τους «τερικολορ» μετά από 33 χρόνια απέναντι στη «Σελέστε».

Οι Ουρουγουανοί ξεκίνησαν εκρηκτικά την αναμέτρηση φτάνοντας δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 4′ υπήρξε σύγχυση των Γάλλων στη μικρή, αλλά δεν βρέθηκε ένας παίκτης της «Σελέστε» να κάνει το σουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Στουάνι βγήκε ωραία από τα δεξιά , όμως το σουτ του επιθετικού της Ζιρόνα πέρασε παράλληλα από τη εστία του Γιορίς.

Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες των «τρικολόρ» εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 15′ λίγο έλειψε να πετύχει ένα γκολ με τον Μπαπέ, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας της Ουρουγουάης. Ωστόσο ο νεαρός «αστέρας» της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τη χειρότερη δυνατή επιλογή, με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη Γαλλία να διατηρεί την κατοχή στο χώρο του κέντρου και έξω από την περιοχή της Ουρουγουάης. Στο 30′ ο Παβάρ σέντραρε από τα δεξιά, αλλά Ζιρού και Μπαπέ δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα προς την εστία.

Τελικά στο 40′ ο Ράφαελ Βαράν άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά μετά το ωραίο φάουλ του Γκριζμάν.

Η Ουρουγουάη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο αρχηγός των «τρικολόρ» ήταν σωτήριος. Στο 44′ ο Κάσερες έπιασε πολύ ωραία κεφαλιά, όμως ο Γιορίς πραγματοποιώντας την απόκρουση της διοργάνωσης κράτησε το 0-1. Στη συνέχεια της φάσης ο Γοδίν σούταρε από πολύ κοντά, με τη μπάλα ωστόσο να περνά απογοητευτικά άουτ.

Με «την πλάτη στον τοίχο» η «Σελέστε» βγήκε από τα αποδυτήρια ψάχνοντας το γκολ. Αν και οι παίκτες του Ταμπάρες ήταν αυτοί που πίεζαν και προσπαθούσαν να πετύχουν ένα τέρμα, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που σκόραραν.

Στο 61′ ο Γκριζμάν έκανε ένα φαινομενικά κακό σουτ, όμως η αντίδραση του Μουσλέρα ήταν ασταθής και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Έχοντας πλέον σκορ «ασφαλείας» οι παίκτες του Ντεσάν έριξαν το ρυθμό και έπαιξαν με λιγότερο ρίσκο.

Τα λεπτά κυλούσαν γρήγορα και η Ουρουγουάη δεν μπορούσε να απειλήσει, με τον Πιτάνια να δίνει τελικά το τελευταίο σφύριγμα και να στέλνει πανηγυρικά τη Γαλλία στα ημιτελικά του θεσμού.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνια (Αργεντινή)

Κίτρινες κάρτες: 38′ Μπεντακούρ, 69′ Ροντρίγκες – 33′ Ερνάντες, 69′ Μπαπέ

Κόκκινες κάρτες:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λαχάλτ, Νάντεζ (73′ Ουρεταβίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντακούρ (59′ Ροντρίγκες), Σουάρεζ, Στουάνι (59′ Γκόμες).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Καντέ, Μπαπέ (87′ Ντεμπελέ), Γκριζμάν (90+3′ Φεκίρ), Τολισό (79′ Ενζονζί), Ζιρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας