Ευρ. Κοινοβούλιο: Υπερψήφισε τη μη αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

2249
λαϊκή

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των παραγωγικών φορέων των νησιών του Β. Αιγαίου που αντιτίθενται στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά από 01/01/17, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας , Νίκος Χουντής.

Ο Νίκος Χουντής, με αφορμή τις χθεσινές κινητοποιήσεις στα νησιά του Β. Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων των νησιών του Β. Αιγαίου και συμμεριζόμαστε την αγωνία τους σχετικά με τις δραματικές επιπτώσεις που θα επιφέρει από 01/01/17, η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις οικονομίες των νησιών μας και ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 4 Φεβρουαρίου 2016 , στο Ψήφισμά του περί Νησιωτικότητας υπερψήφισε την τροπολογία που κατέθεσα και τάσσεται ενάντια στην κατάργηση των ειδικών φορολογικών διατάξεων στα νησιά και ειδικά σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Μην λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των μικρών νησιωτικών κοινωνιών και οικονομιών, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Παραμένει έκθετη γιατί, ενώ συνεχώς ζητά την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα ΄΄διαπραγμάτευσης΄’ με την Τρόικα και εφαρμογής του Μνημονίου, επιλέγει να μην αξιοποιεί το εν λόγω Ψήφισμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας