Πρόεδρος Gazprom: Ο αγωγός Turkish Stream-2 θα κατασκευαστεί εφόσον υπάρξει ζήτηση

615
gazprom

Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Gazprom έγιναν μετά τη συνάντησή του με τους Πούτιν και Ερντογάν σε σχέση με τις δηλώσεις Τσίπρα για το ενδιαφέρον της Ελλάδας όσον αφορά την επέκταση του αγωγού Turkish Stream προς την χώρα μας, ενδιαφέρον που είναι πιθανότατα υποκριτικό, αφού ο Αλ. Τσίπρας τορπίλισε την άκρως επωφελή Συμφωνία για τον ελληνορωσικό αγωγό που είχε συνάψει με την Ρωσία ως υπουργός της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Παν. Λαφαζάνης.

Η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream-2 μπορεί να ξεκινήσει εφόσον θα υπάρξει ζήτηση και οι απαιτούμενες συμφωνίες, δήλωσε ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ, μετά την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι.

«Ναι, οι δύο διακλαδώσεις του Turkish Stream μέσω της Μαύρης Θάλασσας έχουν ήδη κατασκευαστεί και περαιτέρω συνεχίζεται η κατασκευή των χερσαίων υποδομών. Ωστόσο, εφόσον υπάρξουν ζήτηση και οι αναγκαίες συμφωνίες η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream-2 θα μπορούσε να ξεκινήσει», δήλωσε ο Μίλλερ σχολιάζοντας την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το ενδιαφέρον της Ελλάδας όσον αφορά την επέκταση του αγωγού Turkish Stream προς την Ελλάδα, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ρωσικό πρακτορείο TASS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας