Πρόδωσε τον λαό του, τώρα τον καθυβρίζει! “Ακροδεξιοί” όσοι είναι κατά Πρεσπών

960
αναδρομικά

Απόλυτος ξεπεσμός τής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Ενώ το Ίδρυμα του Ζωρζ Σόρος «Open Society» (που πολυτρόπως αναμείχθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών) ομολογεί σε πρόσφατη Έκθεσή του ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη σ’αυτή τη Συμφωνία, ο κ.πρωθυπουργός, σε χαλαρή συζήτησή του με ηγέτες κρατών-μελών της ΕΕ (όπου λέγονται συνήθως οι αλήθειες που πιστεύει ο καθένας), χαρακτήρισε αυτούς που μετέχουν στα συλλαλητήρια και απορρίπτουν τη Συμφωνία «ακροδεξιούς εθνικιστές» και «ανθρώπους που δεν διαθέτουν κριτική σκέψη».

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτηρίζει κατ’αυτόν τον τρόπο την πλειονότητα των συμπολιτών του! Και για να προβεί σε τέτοιους καταφρονητικούς και ονειδιστικούς χαρακτηρισμούς, δεν μπορεί παρά να ισχύει αυτό που η Έκθεση του Ιδρύματος Σόρος αναφέρει σε άλλο της σημείο: ότι ο πυρήνας του 3% του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να δεχθεί οποιαδήποτε ονομασία είχε προταθεί.

Η ίδια Έκθεση δεν παραλείπει μάλιστα, αναφερόμενη στη γενικότερη πολιτική κατάσταση, να διατυπώσει τη θέση ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς (να αποδεχθεί δηλαδή πρόθυμα την πρόταση των ισχυρών ευρωπαίων και νατοϊκών ηγετών), η κυβέρνηση κατάφερε να αποκομίσει οικονομικά και δημοσιονομικά οφέλη από τους δανειστές της.

Είναι κρίμα, είναι ντροπή, είναι μεγάλη αμετροέπεια, να καθυβρίζονται κατ’αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες από έναν σχετικά μικρής ηλικίας πολιτικό, τον οποίον ανέδειξαν στην πρωθυπουργία της χώρας εναποθέτοντάς του τόσες ελπίδες!

Για να πληρωθεί, για άλλη μια φορά, το ρηθέν από τον μεγάλο πρόγονό μας Μακεδόνα Αριστοτέλη, ότι, όταν οι ηγεσίες δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τις γενικότερες συνθήκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας χώρας, τότε η χώρα αυτή είναι καταδικασμένη σε παρακμή και διαρκή συρρίκνωση.

*Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας