Προκαλεί ο «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους: Δίκαιες οι ενέργειες της Τουρκίας

1016
ΥΠΕΞ
Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι κάλεσε τη Λευκωσία αντί να μιλάει για εισβολή να κοιτάξει τον «σφετερισμό» των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων

Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να δει την εισβολή ας κοιτάξει τις δικές της πράξεις, αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του ο λεγόμενος «υπ. εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία δεν μπορεί με τέτοιου είδους αναφορές να κρύψει τον “σφετερισμό” των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία στο θέμα των φυσικών πόρων είναι εναντίον των μονομερών κινήσεων, όπως πάντα, και υπερασπίζονται την ανάγκη συνεργασίας όλων των πλευρών. «Η ελληνοκυπριακή πλευρά που συνεχίζει τα μονομερή βήματα παρά τις εκκλήσεις μας για συνεργασία, κάνοντας τον κράχτη ενάντια στα αντίστοιχα βήματα, που εμείς κάνουμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας, δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να κρύψει τις δικές της πράξεις σφετερισμού».

Ο λεγόμενος «υπ. εξωτερικών» αναφέρει ότι το να κατηγορεί η ελληνοκυπριακή πλευρά τη χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο που ξεκάθαρα έχει εισέλθει στη δική της υφαλοκρηπίδα και όπως έχει η ίδια η ελληνοκυπριακή πλευρά παραδεχθεί σε μια περιοχή που ανήκει και στους Τουρκοκύπριους και να το ονομάζει αυτό άδικα και χωρίς νόημα εισβολή, είναι μια παραδοχή του τι πραγματικά η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει. «Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει πραγματικά να δει την εισβολή, πρέπει να κοιτάξει τα μονομερή βήματα που η ίδια κάνει σε αυτό το ζήτημα».

«Η έκπληξη της ελληνοκυπριακής πλευράς και των διεθνών πρωταγωνιστών, σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι ανειλικρινής. Όλοι όσοι είναι ρεαλιστές, δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν ως μη αναμενόμενες τις δίκαιες ενέργειες της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) που ζητούσαν τη συνεργασία όλων των πλευρών εδώ και μήνες και επεσήμαναν με αποφασιστικότητα ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό αποδεκτό, ξεκάθαρα έχουν δηλώσει ότι θα ξεκινούσαν εργασίες, αντίστοιχες με τα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Καταλήγει καλώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και τη διεθνή κοινότητα να είναι συνεπείς και να πράξουν τα όσα χρειάζονται για να αποδειχθεί ότι αυτές οι πηγές ανήκουν και στους δυο «λαούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας