Προκαλεί βάναυσα ο Schäeuble: Δεν αντιπαθώ τους Έλληνες, αλλά δεν είμαι Μητέρα Τερέζα.

1564
Schaeuble
«Οικονομικά επιτυχής, αλλά πολιτικά προβληματική είναι η πολιτική των διασώσεων στην Ευρωζώνη», σύμφωνα με τον Schäeuble.
«Δεν είναι ότι δε συμπαθώ τους Έλληνες, αλλά θα έπρεπε να έχω τον χαρακτήρα της Μητέρας Τερέζας για να ασκώ ηπιότερες πιέσεις για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων».
Με αυτή τη δήλωση θέλησε να υπογραμμίσει την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ο ίδιος επανέλαβε την άποψη ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι οικονομικά απαραίτητη, άποψη η οποία τον φέρνει σε ευθεία σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Deloitte στη Γερμανία, ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθείται στις διασώσεις κρατών στην Ευρωζώνη «οικονομικά επιτυχή, αλλά πολιτικά προβληματική».
Με το βλέμμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Schaeuble ανέφερε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας νομοθέτησε πολιτικές βιωσιμότητας, που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί η λήψη νέων δανείων κατά την επομένη κοινοβουλευτική περίοδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα πιο σημαντικά ανεπίλυτα προβλήματα αυτή τη στιγμή είναι να κλείσουν τα διεθνή φορολογικά παραθυράκια.
Ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνα κοντά στην επιστροφή των εθνικών συνόρων.
Σε σύντομο σχόλιό του για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Schäeuble επισήμανε την ανάγκη οι ζημιές, λόγω Brexit, να είναι οι μικρότερες δυνατές και για τις δύο πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας