Πούτιν: Η Ρωσία ηγείται παγκοσμίως στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού

513
Η Ρωσία ηγείται παγκοσμίως στην ανάπτυξη

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε την πρωτοπορία της Ρωσίας στο ζήτημα ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Την ηγετική θέση της Ρωσίας παγκοσμίως στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνωρίζοντας τη σημαντική επιστημονική επιτυχία.

«Χάρη στους επιστήμονές μας, η Ρωσία διατηρεί παγκοσμίως ηγετική θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, όλοι το γνωρίζουμε» σημείωσε μιλώντας στο συμβούλιο για την επιστήμη και την εκπαίδευση.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει ήδη αναπτύξει τρία διαφορετικά εμβόλια κατά της COVID-19, υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μία επιστημονική επιτυχία» συνέχισε. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως επιβεβαίωσε και το περιοδικό «Lancet», η κλινική δοκιμή της Φάσης 3 έδειξε ότι το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε παγκοσμίως, έχει επιτυχία 91,6%.

Στα πλεονεκτήματά του είναι, ότι σε αντίθεση με τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech, το Sputnik V μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα κοινό ψυγείο, κάτι που το καθιστά ευκολότερο στη μεταφορά και τη διανομή σε φτωχότερες και θερμότερες χώρες. Με τιμή περίπου στα 20 δολάρια ανά δόση -για εμβολιασμό δύο δόσεων- είναι φτηνότερο από τα περισσότερα δυτικά εμβόλια.

Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ είχε εκφράσει την ελπίδα οι υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι σε θέση να εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μετά και την πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση του «Lancet» σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Εξάλλου, πιθανή θεωρείται η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» στη Γερμανία, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για σχετικό αίτημα του Ερευνητικού Κέντρου Γκαμαλέγια στη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία «IDT Biologika».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας