“Κατάμαυρη” Δευτέρα και κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Βουτιά 13,4%, χωρίς πυθμένα

850
χρήματος

To σύνολο των διεθνών χρηματιστηρίων κατέρρευσαν αλλά η βύθιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τα ξεπέρασε όλα. Ο λόγος είναι γνωστός. Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ένα Χρηματιστήριο χωρίς βάθος, που συγκεντρώνει κυρίως κερδοσκοπικά κεφάλαια και μάλιστα τα πιο τυχοδιωκτικά, ενώ πατάει πάνω σε μια οικονομία με έντονα διαρθρωτικά προβλήματα, αναιμική ανάπτυξη, αβέβαιες προοπτικές και μεγάλα αδιέξοδα.

Χαοτική ήταν εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε μία συνεδρίαση όπου επικράτησε σοκ και δέος στην αγορά με τον Γενικό Δείκτη να χάνει όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει το 2019 και να υποχωρεί κάτω από τις 600 μονάδες και στα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2018, με όλες τις τεχνικές στηρίξεις να καταρρέουν και κανέναν να μην μπορεί να προβλέψει που θα μπει ένα στοπ σε όλο αυτό. Συνολικά σήμερα 5,5 δισ. ευρώ χάθηκαν από την κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς.

Αν και επιχειρήθηκε να περιοριστούν οι απώλειες, με πληθώρα ελληνικών εισηγμένων να ανακοινώνουν επαναγορές μετοχών σε μία προσπάθεια στήριξης του Χ.Α αλλά και της ίδιας τους της μετοχής, ωστόσο τα κύματα πωλήσεων τα οποία εντάθηκαν ξανά, με αποκορύφωμα το άνοιγμα της Wall Street με βουτιά 1.800 μονάδων, έστειλαν και πάλι τον Γενικό Δείκτη στο -13%. Η αγορά δείχνει να μην έχει καμία αντίσταση και να είναι εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ανελέητου σφυροκοπήματος, ενώ όπως σημειώνει και ο Νίκος Καυκάς της Λέων Δεπόλας, ο πυθμένας για την ελληνική αγορά παραμένει δυσδιάκριτος.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 13,39% στις 593,07 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 140,7 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας