Πούτιν: Αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς θυμίζει γενοκτονία

900
Πούτιν: Αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς

Με γενοκτονία παρομοίασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την κατάσταση στο Ντονμπάς.

Σε μια ιδιαίτερη δήλωση προέβη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολιάζοντας ότι τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Ντονμπάς μοιάζουν με γενοκτονία.
«Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα και να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Ντονμπάς αυτή τη στιγμή. Αυτό, φυσικά, μοιάζει με γενοκτονία, την οποία ήδη έχετε αναφέρει», είπε ο Πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας στον Kirill Vyshinsky, Ουκρανό δημοσιογράφο και πρώην διευθυντή του αδελφικού πρακτορείου του Sputnik, RIA Novosti της Ουκρανίας.
Τα σχόλια αυτά έγιναν από τον Ρώσο Πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η δήλωση αυτή έρχεται επτά χρόνια μετά την άνοιξη του 2014, όταν οι κάτοικοι μεγάλων εκτάσεων στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα του πραξικοπήματος του Φεβρουαρίου 2014 στο Κίεβο προσπάθησαν να αποκοπούν από τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης, οδηγώντας σε εμφύλιο πόλεμο.
Ο πόλεμος προκάλεσε τον θάνατο έως και 31.000 ανθρώπων, με εκατομμύρια άλλους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.
Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για αδιέξοδο στις συζητήσεις ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στο Ντονμπάς.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης (OSCE), το Κίεβο αναπτύσσει βαρύ οπλισμό -όπως όπλα μεγάλου διαμετρήματος και τεθωρακισμένα οχήματα- κοντά στη γραμμή επαφής.

«Εν μέσω της παρουσίας εθνικιστικών κινημάτων στην Ουκρανία, η πληροφορία που κοινοποιήθηκε από το ίδιο το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, ότι υπάρχουν 5 εκατομμύρια μονάδες άγνωστων πυροβόλων όπλων που κυκλοφορούν στη χώρα, είναι πραγματικά ανησυχητική» η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας