Μυστική τριμερής Ελλάδας–Τουρκίας–Γερμανίας στο Βερολίνο. Πλυντήριο για Ερντογάν και Αγιά Σοφιά

1376
τριμερής

Τριμερής συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας έλαβε χώρα, υπό την αιγίδα και τον σχεδιασμό της Α. Μέρκελ, στο Βερολίνο χθες Δευτέρα, την ημέρα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και παρά την εγκληματική απόφαση Ερντογάν, πρόκληση για την πολιτισμένη ανθρωπότητα, της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την σχετική είδηση, την οποία η Αθήνα αποσιώπησε, αποκάλυψε για ευνόητους λόγους με προκλητικές  δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη 14 Ιουλίου.

Διπλωματικοί κύκλοι των Αθηνών υποχρεώθηκαν λίγο αργότερα να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαβούσογλου «εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Άλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε και πάλι τον διάλογο. Γνωρίζετε ότι ο σύμβουλος του Προέδρου και εκπρόσωπός του Ιμπραχίμ Καλίν και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας. Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας, μας πήραν και μας ενημέρωσαν. Τελικά, αν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η  Αθήνα έχει υποχωρήσει άτακτα και έχει μπει, ήδη, σε ένα διάλογο χωρίς επιστροφή με την Τουρκία, χωρίς όρους, όρια και προϋποθέσεις  και χωρίς τη δέσμευση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα του Δικαίου της Θάλασσας.  Ένας τέτοιος “διάλογος” αποτελεί μια μεγάλη παγίδα, προαναγγέλλει μεγάλες υποχωρήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και θα αποβεί καταστροφικός για τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Είχε προηγηθεί η προετοιμασία της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την οποία είχαν εργαστεί μεθοδικά οι Γερμανοί και πιο συγκεκριμένα ο διπλωματικός σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, ο Γιαν Χέκερ.

Αυτός ήταν που διευκόλυνε αρχικώς τον δίαυλο μεταξύ του Ιμπραχίμ Καλίν και της Ελένης Σουρανή, της επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση, παρά τις αποφάσεις-κοροϊδία της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε και παρά τα προκλητικά τετελεσμένα της Άγκυρας και τις αλαζονικές δηλώσεις της, εκτιμά ότι η συνάντηση του Βερολίνου, η οποία λειτούργησε ως πλυντήριο για την Τουρκία και την απόφαση της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ήταν ένα θετικό γεγονός.

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας