Πειραιάς: Πρωτοβουλία για κοινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς από Σωματεία και Συνταξιουχικές οργανώσεις

1897
πειραιάς

Στο τελευταίο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) που έγινε στις 19/4/2018 για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που έχουν την πρώτη δύναμη και την σχετική πλειοψηφία στο ΕΚΠ αρνήθηκαν την πρόταση, που κατατέθηκε στην συνεδρίαση για γιορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς από όλα τα εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που έχουν κυρίαρχο ρόλο στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά παραμένουν εγκλωβισμένες στην κομματικήγραμμή της πολιτικής περιχαράκωσης, των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, διαχωρίζουν τα σωματεία και τους εργαζόμενους, διασπούν το μέτωπο της εργατικής τάξης, βάζουν πάνω από τα συμφέροντα της τάξης αυτά του κομματικού τους φορέα.

Αυτή η τακτική είναι βαθύτατα διασπαστική, εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, απογοητεύει και απομακρύνει τον κόσμο της εργασίας από τα συνδικάτα και καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια αντίστασης, πάλης, διεκδίκησης των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.

Γίνεται φανερό ότι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με την ακολουθούμενη τακτική του έχει απολέσει την αξιοπιστία, την ικανότητάτου να εκφράζει και να εκπροσωπεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία, να οργανώνει, να συντονίζει τους αγώνες τους και παράλληλα να αποτελεί τον συλλογικό θεσμικό εκφραστή σε επίπεδο Πειραιά για τα κοινά εργατικά λαϊκά και κοινωνικά προβλήματα.

Στην ουσία πορεύεται με κατεύθυνση την συσπείρωση στα πλαίσια του ΠΑΜΕ εκείνων των συνδικάτων που είτε ανήκουν είτε συμπορεύονται στην δική του γραμμή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και μέλος του Δ.Σ του ΕΚΠ πήρε σχετική πρωτοβουλία να οργανωθεί πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση στον Πειραιά με την συμμετοχή Πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και συνταξιουχικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, για τον κοινό γιορτασμό της μέρας της εργατικής πρωτομαγιάς μέχρι την Παρασκευή, 27/4, είχαν ανταποκριθεί σε αυτή την πρωτοβουλία συνολικά 14 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που έχουν την έδρα τους στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η κοινή συγκέντρωση να γίνει την Πρωτομαγιά στο Πασαλιμάνι, να εκδοθεί για τον σκοπό αυτό κοινή αφίσα, να υπάρχει ξεχωριστό κάλεσμα στους χώρους δουλειάς από τα αντίστοιχα Σωματεία καθώς και μια σειρά οργανωτικού χαρακτήρα θέματα που αφορούν κυρίως την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Η πρωτοβουλία των εργατικών Σωματείων καλεί όλα τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν στην συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, την 1η Μάη 2018 στις 9.30 π.μ.

Από την πλευρά του, το ΜΕΤΑ καλεί τα Σωματεία, τις Οργανώσεις των συνταξιούχων, τις εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες του Πειραιά να πάρουν αποφάσεις για τον κοινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται για την Εργατική Πρωτομαγιά, στο Πασαλιμάνι, την Τρίτη 1/5 και ώρα 9.30πμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας