Παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου με καταγγελίες

849
ράικου

Βρώμικα παιχνίδια πολιτικού κατεστημένου με δικαστές.
Επιστολή παραίτησης προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου υπέβαλε μετά πολλών αιχμών και αγανάκτησης η μέχρι σήμερα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική αφορμή για την παραίτηση της κ. Ράικου είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis. Η ίδια φέρεται να τονίζει προς τον Άρειο Πάγο ότι δεν θέλει να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στον βωμό συμφερόντων, ενώ μιλά για διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους και συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου.
Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι η εισαγγελέας δηλώνει πως αισθάνεται απροστάτευτη θεσμικά, στοχοποιημένη και συκοφαντημένη από παράκεντρα εξουσίας που μόνο στόχο έχουν τη συγκάλυψη πράξεων διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Διαβλέπει μάλιστα προσπάθεια ακύρωσης του έργου της, αλλά και ηθικής της εξόντωσης, προκειμένου κάποιοι να μη διαβούν το κατώφλι της φυλακής.
Πηγές αναφέρουν ότι η κ. Ράικου εξερράγη όταν διέρρευσαν στοιχεία αποκαλυπτικά για την υπόθεση της Novartis, με τα οποία και θα απεδεικνύετο ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας στην Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν και το εύρημα περί αντίστοιχων εμβασμάτων από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα για να αποδοθεί πολύτιμο «δώρο» σε αποδέκτες – αξιωματούχους.
Στοιχείο που ίσως παρέπεμπε και σε εμβάσματα προς πολιτικά πρόσωπα.
Το σύνολο των ποσών ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας