Παρίσι: Δακρυγόνα και δεκάδες συλλήψεις στην «επέτειο» των Κίτρινων Γιλέκων

404
δακρυγόνα

O γαλλικός αυταρχικός, μέχρι βαρβαρότητας, καπιταλισμός αλά Macron εν δράσει ενάντια στο πιο ανθεκτικό και μακρόχρονο, στο πιο πρωτοποριακό, χωρίς ταμπέλες και πιο αιματηρό από διαδηλωτές αλλά και με αρκετές νίκες, κίνημα των τελευταίων δεκαετιών.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν βόρεια της πρωτεύουσας φορώντας κίτρινα γιλέκα με τις δυνάμεις καταστολής να καλούν τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Πολλές χιλιάδες ήταν και οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν σε πάνω από 300 πόλεις και σημεία σε όλη την Γαλλία.

Με χημικά απάντησε η αστυνομία του Παρισιού στους διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων, οι οποίοι πλημμύρισαν το Σάββατο τους δρόμους του Παρισιού για την πρώτη επέτειο του Κινήματος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Σπούτνικ. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις ενώ επικρατεί ένταση σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Anniversaire des Gilets Jaunes: l'acte 53 se poursuit à Paris

Anniversaire des #Giletsjaunes: l'acte 53 se poursuit à Paris.En savoir plus: https://sptnkne.ws/AxcV

Gepostet von Sputnik France am Samstag, 16. November 2019

 

Αργότερα, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών στην Place d’Italie, μια πλατεία στα νότια της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 συλλήψεις!!!

Η Γαλλία και ειδικότερα το Παρίσι έχει κατακλυστεί από τις διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων εδώ κι ένα περίπου χρόνο, από τις 18 Νοεμβρίου.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν αρχικά για τις αυξήσεις φόρων στα καύσιμα, εξελίχθηκαν όμως σε ένα κίνημα που επέστρεφε στους δρόμους κάθε Σάββατο, απαιτώντας, μεταξύ πολλών άλλων, λιγότερους φόρους, καλύτερους μισθούς και την παραίτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι συγκεντρώσεις πολλές φορές κατέληγαν σε σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία. Η αστυνομία έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει βία, γκλομπς, βομβίδες και  δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών και από τις συγκρούσεις  πολλοί διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί ή έχουν μείνει σακάτηδες, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται στις φυλακές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας