Γαλλία:Αποσύρεται από ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις μετά από το περιστατικό με τουρκικό πλοίο

1348

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία δήλωσε την Τετάρτη ότι το Παρίσι είχε ενημερώσει το ΝΑΤΟ ότι αναστέλλει τη συμμετοχή του σε μια ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο μετά από έρευνα για ένα συμβάν μεταξύ γαλλικού και τουρκικού πολεμικού πλοίου καθώς οι στρατιωτικές αρχές της Ατλαντικής Συμμαχίας δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Παρίσι, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο με πιθανή κατεύθυνση τη Λιβύη, φώτισαν το γαλλικό πλοίο «τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών».

Από την πλευρά της, η Τουρκία διέψευσε τους γαλλικούς ισχυρισμούς, επισημαίνοντας ότι τα τουρκικά πλοία χρησιμοποίησαν την κάμερα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο ραντάρ τους, για να «παρακολουθήσουν το γαλλικό πλοίο που πραγματοποιούσε έναν επικίνδυνο ελιγμό σε πολύ μικρή απόσταση».

  • «Φαίνεται ότι οι ειδικοί του ΝΑΤΟ δεν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Είχα τις πληροφορίες χθες, φαίνεται ότι το Courbet (πολεμικό πλοίο) αποσύρεται από αυτήν την άσκηση του ΝΑΤΟ », δήλωσε ο απεσταλμένος Ismail Hakki Musa σε ακρόαση στη γαλλική Γερουσία.

Η γαλλική εφημερίδα L’Opinion ανέφερε την Τετάρτη ότι η Γαλλία έστειλε επιστολή στο ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας τη συμμαχία για την απόφασή της να αναστείλει τον ρόλο της στην επιχείρηση Sea Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Μακρόν μίλησε τη Δευτέρα για «ποινική ευθύνη» της Τουρκίας στη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας