Παράνομα φροντιστήρια Δημοτικού και υπερεξάντληση των μικρών μαθητών

1391
φροντιστήρια

“Ανεξέλεγκτες διαστάσεις” προσλαμβάνει το φαινόμενο των φροντιστηρίων Δημοτικού, με συνέπεια τη σωματική και ψυχολογική υπερεξάντληση μικρών παιδιών, όπως αποκαλύπτει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, πρόκειται για «εκατοντάδες παράνομες δομές που λειτουργούν πλέον σε κάθε γωνιά της Ελλάδας χωρίς κανέναν έλεγχο, συχνά σε εντελώς ακατάλληλα κτήρια με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εργαζόμενους”.

Για το θέμα και τις επιπτώσεις της επέκτασής του στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΟΙΕΛΕ με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ εξέφρασαν, με τη σειρά τους, τον έντονο προβληματισμό τους για το φαινόμενο, το οποίο πρόκειται να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη συνεδρίασή του, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση της ΟΙΕΛΕ, να ζητηθεί συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Οι δύο Ομοσπονδίες θεωρούν ότι “αποτελεί χρέος των δυνάμεων της εργασίας και κυρίως των συνδικάτων της εκπαίδευσης να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προστατεύσουν, όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των διδασκόντων που αμείβονται με μισθούς πείνας ή την εκπαιδευτική και ψυχολογική υπερεξάντληση μικρών παιδιών που ιδρυματοποιούνται σε περιβάλλον τάξης 12 ώρες την ημέρα, αλλά κυρίως το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης από τον κίνδυνο της ακραίας εμπορευματοποίησης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας