Παγκόσμιο στίβου 2019: Σήμερα στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου

936
τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου, στα 21 του χρόνια, θα ζήσει για πρώτη φορά τον τελικό ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, στη δεύτερη παρουσία του στη διοργάνωση, στη Ντόχα.

Ο Τεντόγλου αγωνίζεται απόψε στον τελικό του μήκους και μπορεί να ονειρεύεται τη διάκριση. Εξάλλου, με το 8,32 μ. που έχει σημειώσει φέτος είναι ο τέταρτος καλύτερος ανάμεσα στους 12 καλύτερους του τελικού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και έχει αποδείξει ότι είναι αθλητής που αποδίδει τα μέγιστα στις μεγάλες διοργανώσεις.

Στον προκριματικό, ο πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού και κλειστού στίβου δυσκολεύτηκε λίγο να βρει τον καλό του εαυτό και τελικά με το τρίτο του άλμα προσγειώθηκε στα 8 μέτρα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τον δρόμο που έδειξαν οι Ελληνίδες επικοντίστριες, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, θέλουν να ακολουθήσουν σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής, στον προκριματικό του ίδιου αγωνίσματος για τους άνδρες.

Ο Φιλιππίδης συμμετέχει για έκτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με στόχο να περάσει για τρίτη φορά στον τελικό. Φέτος έχει περάσει τα 5,75 μ., όσο είναι και το όριο για την απευθείας πρόκριση. Για τον Καραλή αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή στη διοργάνωση. Φέτος η καλύτερη επίδοσή του είναι άλμα στα 5,71 μέτρα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα θα δώσουν τη δική τους μάχη στα 50 χλμ. βάδην ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αγγελική Μακρή. Για όλους τους αθλητές των μεγάλων αποστάσεων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Ντόχας είναι οι καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι- εξαιτίας αυτών- θα ζήσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία ενός μεταμεσονύχτιου αγώνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας