Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

1064
μόρσι

Πέθανε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, σε ηλικία 67 ετών,ενώ βρισκόταν σε δικαστική αίθουσα για μια διαμάχη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο πρώην πρόεδρος λιποθύμησε την ώρα που βρισκόταν σε δικαστική αίθουσα και στη συνέχεια εξέπνευσε σε νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Την ώρα που κατέρρευσε εκδικαζόταν υπόθεση κατασκοπείας στην οποία θεωρούνταν αναμεμειγμένος, μαζί με άλλα 23 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, μιλούσε ενώπιον του δικαστή για 20 λεπτά, τότε έγινε κάτωχρος και λιποθύμησε, γρήγορα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε αργότερα.

Ο Μόρσι, υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, και ανατράπηκε από τον στρατό το 2013 μετά από μαζικές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησής του.

Το 2015 το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μαζί με άλλους 12 κατηγορουμένους για την σύλληψη και δολοφονία διαδηλωτών το 2011 και για προτροπή σε βία και καταδικάστηκε σε 20 έτη ποινή φυλάκισης.

Επίσης του είχε επιβληθεί επταετής ποινή για παραποίηση των στοιχείων της αίτησης υποψηφιότητάς του για τις εκλογές του 2012.

Παράλληλα, έχει καταδικαστεί για διαρροή κρατικών μυστικών, για κατασκοπεία αλλά και για το ότι συνέβαλε σε μαζικές αποδράσεις από τις φυλακές το 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας