Ο Τραμπ, παραληρώντας, ομολογεί αλήθειες: Ρωσία, ΕΕ, Κίνα «εχθροί» των ΗΠΑ

996
τραμπ

Η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι οι «εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. Ο Τραμπ, στο παραλήρημά του, ομολογεί αλήθειες που είναι υπαρκτές στη σημερινή φάση του άγριου καπιταλισμού, όπου όλοι στρέφονται εναντίον όλων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο και μεταδόθηκε σήμερα, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι «εχθροί» των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές χώρες, αυτό δεν σημαίνει τίποτα… Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές (!)» σημείωσε.

Υποκριτική απάντηση Τουσκ στον Τραμπ

Νέα βεντέτα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε μετά τη δήλωση του Τραμπ ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ «είναι εχθροί στο εμπόριο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι «ψεύτικες ειδήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, απαντώντας με δήθεν αιχμηρό, πλην αρκούντως υποκριτικό τρόπο στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η Αμερική και η ΕΕ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί διαδίδει fake news» έγραψε στο Twitter ο Τουσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας