Οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και οι «αστοχίες» του Δ. Κουτσούμπα

2735
απελάσεις

Το κακό δεν βρίσκεται μόνο στο γεγονός ότι σύσσωμες οι μνημονιακές και συστημικές δυνάμεις, σε κοινό μέτωπο και μέτωπο, σχεδόν, με την ακροδεξιά, υποστήριξαν και υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση των απελάσεων Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας.

Το θλιβερό είναι ότι πλήθος δυνάμεων της Αριστεράς, χοροστατούντος του ΚΚΕ, αναφερόμενες στις απελάσεις, ακολουθούν πολιτική ίσων αποστάσεων, στο όνομα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. «Τσακώνονται ανάμεσά τους ΗΠΑ, Γερμανία και Ρωσία σε βάρος των λαών», είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, θεωρώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αυτές οι απελάσεις είναι αποτέλεσμα «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων», οι οποίες πρέπει να αφήνουν, μάλλον, αδιάφορη την Αριστερά, η οποία δεν πρέπει ούτε να αξιοποιεί την τυχόν ύπαρξή τους ούτε να τις ιεραρχεί και να καθορίζει σε κάθε συγκυρία το ποιος είναι ο μείζων και κύριος αντίπαλος και ποιες στρατηγικές ή τακτικές και περιστασιακές συνεργασίες μπορεί και πρέπει να κάνει.

Ασφαλώς οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις έχουν ουσιώδεις διαφορές με την πολιτική της Ρωσίας, η οποία είναι μια μεγάλη καπιταλιστική χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν αγνοούν, όμως, το γεγονός ότι η Ρωσία είναι σήμερα η κατ’ εξοχήν μεγάλη δύναμη που αμφισβητεί την παγκόσμια επικυριαρχία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και ευρύτερα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Από αυτήν την σκοπιά είναι λάθος, αριστερές, προοδευτικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να εξομοιώνουν τους ρόλους ΗΠΑ και Ρωσίας στη χώρα μας, τις συνέπειες και τις προεκτάσεις τους. Με μια τέτοια στάση, οι μόνες που διευκολύνονται είναι οι ΗΠΑ και ο κύριος G. Pyatt, που κυριαρχούν στην χώρα μας και στην περιοχή, ενώ βγαίνει εκ των πραγμάτων «λάδι» η κυβέρνηση με την απίστευτη υποτέλειά της στις ΗΠΑ και βεβαίως διευκολύνονται τα σχέδια της περαιτέρω ευρωατλαντικής αποικιοποίησης της χώρας μας.

Σήμερα όσο ποτέ ο μέγας αντίπαλος της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της περιοχής μας είναι ένας και μοναδικός: ο δυτικός ιμπεριαλισμός και ειδικότερα οι ΗΠΑ, η γερμανική ευρωζώνη και ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα γεράκια το Ισραήλ. Και αυτήν την ώρα οφείλουμε να αναπτύξουμε, πέρα και παρά τις διαφορές μας, ένα ευρύτατο μέτωπο των πιο ποικίλων δυνάμεων, διεθνών και εσωτερικών, για να ηττηθεί αυτός ο ηγεμονικός δυτικός ιμπεριαλισμός, που πνίγει και εκμεταλλεύεται εργαζόμενους, λαούς και χώρες σε παγκόσμια κλίμακα.

Ν.Ζ

Ο Δ. Κουτσούμπας στον Real FM  για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών

Στη συνέχεια, προς σφαιρικότερη και πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, παραθέτουμε αυτούσια την απαράδεκτη τοποθέτηση του Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, στη συνέντευξη που έδωσε στον Real FM και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου:

ΕΡΩΤ.: Σήμερα η «Καθημερινή» έχει μία αποκάλυψη, ότι έδιωξε η ελληνική κυβέρνηση, απέλασε Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι κινούνταν εναντίον της συμφωνίας με τα Σκόπια…

ΑΠΑΝΤ.: Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά είναι γνωστό αυτό το κυνήγι μαγισσών και των πρακτόρων. Είναι γνωστό ότι η Ρωσία δεν προκρίνει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Δεν θέλει δηλαδή να χάσει την όποια επιρροή της έχει απομείνει στα Βαλκάνια. Από την άλλη, οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι κάνουν την ίδια δουλειά, από τη δική τους σκοπιά, προκειμένου να ελέγξουν τα Βαλκάνια, να τα μαντρώσουν στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί επίσης στην ΕΕ και πάει λέγοντας. Κι όλοι αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους σε βάρος των λαών. Υπάρχουν ισχυροί ανταγωνισμοί, ισχυρές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και βεβαίως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας εμπλέκει σε όλους αυτούς τους πολεμικούς, στρατιωτικούς, οικονομικούς κλπ. ανταγωνισμούς για συμφέροντα άλλων. Εμπλέκει τον ελληνικό λαό, εμπλέκει τη χώρα μας και τους υπόλοιπους λαούς των Βαλκανίων.

Ε, τώρα, η απέλαση θα δούμε πώς θα εξελιχθεί και τι επιπτώσεις θα έχει. Αλλά αυτούς που πρέπει να απελάσει κυρίως ο ελληνικός λαός είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες που τον οδηγούν σε τέτοια επικίνδυνα μονοπάτια.

2 Σχόλια

  1. Λέτε (το τρομερό στοιχείο , τόσο τρομερό που δεν χρειάζεται να διαβάσω παρακάτω
    “Δεν αγνοούν, όμως, το γεγονός ότι η Ρωσία είναι σήμερα η κατ’ εξοχήν μεγάλη δύναμη που αμφισβητεί την παγκόσμια επικυριαρχία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και ευρύτερα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.”
    Κύριοι και κυρίες , καταλαβαίνετε οτι οι κομμουνιστές αγωνίζονται για ένα άλλο σύστημα διακυβέρνησης των Λαών από τους ίδιους τους Λαούς , και οτι τους είναι αδιάφορο με ποιο καπιταλιστή ιμπεριαλιστή επιλέγεται εσεις ως παρέα στην καπιταλιστική σας ρότα ;
    Και οσο αναφορά για τετριμμένα ώς ανούσια ερωτήματα σας και μέχρι τότε τι ;
    Και παλι η απαντηση είναι απλη , αγωνας μαζικος και σε πολιτικο και σε κοινωνικο επιπεδο για Κομμουνιστικη Ανατροπη .
    Αφηστε λοιπον τον Κουτσουμπα και γενικοτερα τους κομμουνιστες να κανουν το σωστο και ασχολειθειτε με εθνικοπατριωτια σας μετωπα .

    • Μην μπερδεύετε τον κ. Κουτσούμπα και το σημερινό ΚΚΕ με (τους) κομμουνιστές… Το ‘χουν κόψει το «σπορ» εδώ και χρόνια… Την ταμπελίτσα διατηρούν και μόνο… Απλώς ο χώρος των σχολίων σε ένα άρθρο δεν είναι ο κατάλληλος για εμβριθείς αναλύσεις περί του θέματος…
      Το μόνο που θέλουμε να παρατηρήσουμε, είναι ότι για πολλοστή φορά διαφαίνεται η παντελής έλλειψη τακτικού σχεδίου προσέγγισης του στρατηγικού στόχου (σοσιαλισμού / κομμουνισμού) από την πλευρά του ΚΚΕ, κάτι που, επαγωγικά, σημαίνει ότι υπάρχει και πλήρης έλλειψη στρατηγικής… Ο σοσιαλισμός / κομμουνισμός για το σημερινό ΚΚΕ θυμίζει το «κοτόπουλο» που κρεμούν και τρέχει μπροστά από τα σκυλιά που αγωνίζονται στις κυνοδρομίες… Όσο αυτά τρέχουν (γύρω-γύρω, στην ίδια πίστα πάντα), τόσο το «κοτόπουλο» απομακρύνεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας