Ο ΠΑΟΚ με 1-0 πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων»

1159
παοκ

Το πέναλτι γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια έκρινε το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League. Μεγάλος νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ με 1-0 επί της ΑΕΚ, που είχε δοκάρι με τον Μάνταλο λίγο μετά το τέρμα του Πορτογάλου. Η Ένωση τελείωσε το ματς με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Χουλτ και Λιβάια!

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έδειξε μεγαλύτερη διάθεση από τον αντίπαλό της, που ξεκίνησε παθητικά και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο έψαχνε τρόπους για να βρει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη αξιόλογη επίθεση των γηπεδούχων και ταυτόχρονα ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 16′, αλλά ο Σφιντέρσκι δεν έκανε καλά το κοντρόλ και ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ.

Με την πάροδο του ματς οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, με τις δυο ομάδες να κλείνουν το πρώτο μισό του ημιχρόνου έχοντας κάνει πολλά λάθη.

Στο 31΄ο  Μπάρκας με έγκαιρη και σπουδαία επέμβαση πήρε την “μπουκιά από το στόμα” του Μπίσεσβαρ που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Στο ξεκίνημα του δεύτετου μέρους κρίθηκαν τα πάντα. Ο Σιμόες τράβηξε από το χέρι τον Βιερίνια στην περιοχή, στο 55ο λεπτό και ο Ισραηλινός ρέφερι δεν δίστασε να δείξει την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάρκα στο 57΄(1-0).

Με το γκολ αυτό η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ανεβάσει ρυθμούς και να γίνει πιο επιθετική. Στο 69΄ο Μπίσεσβαρ αχρήστευσε την καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει όταν την πάσα μπροστά στην εστία του Μπάρκα, που του έστειλε ο Βιεϊρίνια την “σπατάλησε” με ένα άψυχο και άστοχο πλασέ.

Στο 70΄ ήταν η σειρά της ΑΕΚ για μια σημαντική ευκαιρία. Ο Μάνταλος πήρε μπαλιά από τον Λιβάγια και από κοντά σούταρε κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς, χάνοντας κλασική ευκαιρία για το 1-1.

Στο 75′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Κρίστισιτς, αλλά ούτε ο Ισραηλινός ρέφερι ούτε και ο συμπατριώτης του στο VAR αποδέχτηκαν τέτοια παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 80΄, με το σουτ Ολιβέϊρα να διώχνει σωτήρια με τα πόδια ο Ζίφκοβιτς. Στο 85′ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ όταν το σουτ του Λιβάια πέρασε ελάχιστα άουτ, με τους «κιτρινόμαυρους» να αυξάνουν την πίεση στην εστία του Ζίφκοβιτς.

Στο πρώτο των καθυστερήσεων ο Χουλτ ανέτρεψε από πίσω τον Ακπομ και είδε την κόκκινη κάρτα, ενώ ακολούθησε και δεύτερη αποβολή για τους «κιτρινόμαυρους» με τον Λιβάια να παίρνει το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας