Ο Κουφοντίνας σε αγροτικές φυλακές. Υστερικές αντιδράσεις πολιτικής σκοπιμότητας από Μητσοτάκη

1284
άρειος
Η μεταγωγή του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου προκάλεσε την έντονη αλλά υστερική, αδικαιολόγητη και πολιτικής σκοπιμότητας αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η απόφαση για τη μεταγωγή ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ηγετικό στέλεχος της 17Ν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 16 φορές ισόβια μετάγεται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι κρατούμενοι εκεί διαβιούν σε συνθήκες ανοικτής φυλακής δηλαδή εργάζονται κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.

Παράλληλα, κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Κοντονής για μεταγωγή Κουφοντίνα: Κανονικά η έκτιση της ποινής

Σε διευκρινίσεις για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως τονίζει, ο Κουφοντίνας θα εκτίσει κανονικά την ποινή του, για τη μεταγωγή τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα και εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου για μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και ως εκ τούτου όλοι οι ισοβίτες σιγά σιγά θα απομακρυνθούν.

Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της.

Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν.

Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση.

Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά.

Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Λυσσσασμένες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις από τον Μητσοτάκη και την οικογένεια Μητσοτάκη

Παρέμβαση στο θέμα της μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κε Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;» αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Μητσοτάκης.

Μπακογιάννη: Ανίκανη η κυβέρνηση, δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μεταφορά Κουφοντίνα εξαπέλυσε και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σύζυγος του δολοφονημένου από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη.

«Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα», σχολίασε μέσω Twitter.

Αλεξία Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας ή εκβιάζεται ή συναλλάσσεται

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Αλεξίας Μπακογιάννη, για την απόφαση μεταφοράς του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Η Αλεξία Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν στέκει λογικά. Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται, είτε συναλλάσσεται. Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτή την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα» .

Όπως είπε, μάλιστα, «κι εγώ έχω ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου, αλλά δεν μπορεί. Καλό θα είναι να εξετάζει καλύτερα τα αιτήματα που ικανοποιεί».

Όπως τόνισε η Αλεξία Μπακογιάννη, «για εμάς, όλες τις οικογένειες των θυμάτων του Κουφοντίνα και της 17 Νοέμβρη, το σημερινό έρχεται ως κερασάκι σε μια “τούρτα” των τελευταίων τριών ετών με τη μία πρόκληση μετά την άλλη για τους νεκρούς μας».

«Μένουν στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά και ο μεγαλύτερος δολοφόνος που δεν έχει μετανιώσει τίποτα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές» πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι «εμείς πάρα πολλά χρόνια παλέψαμε για τη δίκαιη αντιμετώπιση των τρομοκρατών. Δεν λειτουργήσαμε ποτέ εκδικητικά, ούτε και το κράτος, αν και η ψυχούλα μας το ξέρει πόσο θα το θέλαμε».

Στ. Θεοδωράκης: Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής

«Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής», σχολιάζει με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Στερώντας μάλιστα τη θέση από τον επόμενο στη λίστα ανώνυμο φυλακισμένο που έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία», προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας