Ο Γ. Βαρουφάκης «επιστρέφει» στον τόπο του εγκλήματος

3588
βαρουφάκης
Η ιστορία σύμφωνα με μια ρήση που χρησιμοποίησε και ο Καρλ Μαρξ, επαναλαμβάνεται αλλά μόνο ως φάρσα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ιδρύοντας πρόσφατα το «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανατροπής» (ΜέΡΑ25), ακολουθεί μια πρόσφατη καταστροφική πεπατημένη: τον δρόμο που χάραξε ο Αλ. Τσίπρας. Αντιπροσωπεύει σε εκδοχή φάρσας τον Τσίπρα του ψεύδους και της αναξιοπιστίας. Τον Τσίπρα που, δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και πούλαγε ευκολοχώνευτα παραμύθια «χωρίς δράκους», τα οποία ως δια μαγείας θα άλλαζαν την πραγματικότητα, χωρίς να δυσαρεστηθεί κανένας.
Ο Γ. Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που υπόγραψε ο ίδιος προσωπικά και πανηγυρίζοντας την απαράδεκτη συμφωνία με την τρόικα της 20ης Φλεβάρη, συμφωνία που υπήρξε το πρόπλασμα του τρίτου μνημονίου. Ο Γ. Βαρουφάκης, φανατικός πολέμιος της εξόδου από την ευρωζώνη, την οποία πολλάκις εμφάνιζε και συνεχίζει, δυστυχώς, να εμφανίζει ως καταστροφή. Ο Γ. Βαρουφάκης του «διαπραγματευτικού τουρισμού» για τον οποίο τον κατάγγελλε το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που όπως λέει ο ίδιος στο βιβλίο του, παρότι κομήτης ελέω Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος όδευε ολοταχώς για κυβέρνηση, κατακεραύνωνε τον Τσίπρα γιατί έδωσε κρίσιμο οικονομικό υπουργείο στον Λαφαζάνη και άφηνε εκτός της οικονομικής κυβερνητικής ομάδας τον Τσακαλώτο. Αυτός, λοιπόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τα τόσα ακόμα που θα μπορούσαν να επισυναφθούν, κατέχει μια λαμπρή ιδιότητα: Είναι ένα «λουστραρισμένο», υπερπροβαλλόμενο από τα συστημικά Μέσα εγχώριας και διεθνούς μαζικής ενημέρωσης, κακέκτυπο του Αλ. Τσίπρα.
Μπορεί να τα λέει όλα και τίποτα. Να υπόσχεται στους πάντες τα πάντα. Να μοιάζει ριζοσπαστικός, την ώρα που, ποντάροντας στην άγνοια, λέει κενολογίες.
Η ατυχία, όμως, του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι έχει προηγηθεί αυτού ο Αλ. Τσίπρας. Ακολουθεί, λοιπόν, δεύτερος και καταϊδρωμένος, πολύ πιο άνευρος και λιγότερο πρωτότυπος και φυσικά με μάλλον λιγότερο ταλέντο και με έναν λαό ψυλλιασμένο και, δυστυχώς για τον ίδιο, γνώστη των πεπραγμένων του.
Τα 7 σημεία που πρότεινε ο Γ. Βαρουφάκης ως πρόγραμμα, όχι μόνο δεν συνιστούν, μέσα στην αοριστία και την συστημικότητά τους, πρόγραμμα, αλλά αποτελούν και μια δέσμη αοριστολογίας, αερολογίας και ανέφικτης κατεστημένης υποσχεσιολογίας.
Για παράδειγμα, η διαγραφή του χρέους γίνεται, από τον Γ. Βαρουφάκη, «αναδιάρθρωσή» του, μια φράση που μπορεί να πιπιλάει από το ΔΝΤ μέχρι τον Ντράγκι και να της προσδίδει ό,τι περιεχόμενο νομίζει.
Η δυνατότητα άσκησης εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής, μετατρέπεται, πάλι από τον Γ. Βαρουφάκη, σε «μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», με την μείωση αυτή να μην αντιμετωπίζει τίποτα, ενώ είναι και πολύ λιγότερο ρεαλιστική από την αναγκαία δημοσιονομική αυτονομία.
Μόνο για λόγους οικονομίας χώρου δεν αναφερόμαστε και στις άλλες παρόμοιες προτάσεις μιας «τρύπας στο νερό» του Γ. Βαρουφάκη.
Η κατακλείδα, όμως, του  Γ. Βαρουφάκη είναι εκείνη που σπάει κόκαλα. Είναι αποφασισμένος, μας λέει (τόσο όσο ο Τσίπρας!), να νομοθετήσει χωρίς συμφωνία με τους θεσμούς, έχοντας την αυταπάτη ότι μπορεί να το πράξει, χωρίς να «αποπέμψουν» την Ελλάδα από το ευρώ, καθώς, όπως λέει, μια τέτοια αποπομπή «συνεπάγεται μεγάλο κόστος για την Ευρώπη»!!! Αυτά έλεγε και ο Τσίπρας και έτρεξε να υπογράψει την πιο ταπεινωτική συνθηκολόγηση. Κατάργηση της επιτροπείας μέσα στο ευρώ απλώς δεν υπάρχει και όσοι την υπόσχονται, κοροϊδεύουν. Αν και οφείλω να πω, πως ο Γιάνης έχει εγκαταλείψει τέτοιες «φαντασιώσεις», όπως αυτές μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης Ελλάδας.

Κ.Τ

ΥΓ: Μερικοί ακόμα θεωρούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης (Γ.Β) αποπέμφθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για λόγους αντίστασης στην τρόικα και στα μνημόνια. Ο Γ.Β απομακρύνθηκε τελικά διότι άλλα έλεγε στον έναν και άλλα στον άλλον, άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, ενώ και αυτά που έλεγε δεν διέθεταν ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος.

3 Σχόλια

  1. Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΤΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΩΝ ΚΤΛ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ 1 ΤΡΙΣ ΧΡΕΟΥΣ…ΚΑΙ ΕΜΠΗΞΕ ΤΑ POS ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ…ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΟΥΤΕ Ο ΜΕΝΓΚΕΛΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΜΛΕΡ ΤΕΤΟΙΑ ΑΦΩΣΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ….ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

  2. Ο Βαρουφάκης έφυγε νύχτα από το Υπουργείο γιατί έτσι ήθελε ο Ντάισελμπλουμ και η Μέρκελ κι όχι γιατί άλλα έλεγε στον έναν και στον άλλον. Στις 20 Φλεβάρη πάντως δεν φύγατε, κάτσατε μέχρι τις αρχές Αυγούστου στην κυβέρνηση εσείς της ΛΑΕ.

    • Μάλλον τα θυμάστε όπως σας βολεύει… Οι παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης, αλλά και των Γενικών Γραμματέων υπουργείων που πολιτικά σχετίζονταν με την «Αριστερή Πλατφόρμα», έγιναν αμέσως μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, στα μέσα Ιουλίου του 2015 και οι αντίστοιχοι βουλευτές (συν κάποιους ακόμη, εκτός «Αριστερής Πλατφόρμας») καταψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στη Βουλή στις 14/8 και κατέθεσαν αμέσως δήλωση αποχώρησης από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο Βαρουφάκης όχι μόνο δεν είναι κανενός είδους «ήρωας», αλλά βαρύνεται και με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία δεν έφτασε ΠΟΤΕ στη Βουλή για επικύρωση, γιατί θα ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΤΑΝ πάραυτα από τους βουλευτές που ανήκαν στην «Αριστερή Πλατφόρμα». Το «δεκανίκι» του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι… Εκεί ψάξτε να βρείτε τους «ενόχους»… Κατά τα λοιπά Γ. Βαρουφάκης προσπαθεί ακόμη να μας πείσει ότι τα φληναφήματα της πλειοψηφίας του προ 3ου Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ περί «μεταρρύθμισης της Ευρώπης και της ΕΕ» έχουν ακόμα ισχύ… Προφανώς δεν έχει πάρει χαμπάρι για τον «φόνο» που έχει διαπραχθεί σε βάρος της χώρας μας τα τελευταία 8, τουλάχιστον, χρόνια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας