Ο Βαρουφάκης και ο χειρότερος τρόπος να δηλώσεις προσήλωση στο ευρώ

1492
βαρουφάκης

Σε προηγούμενο σχόλιο μου έλεγα ότι ο Γ. Βαρουφάκης  θα μας τρελάνει όλους με τα όσα μπερδεμένα και αξεδιάλυτα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ONETV σχετικά με το ευρώ και τη δραχμή. Συγκεκριμένα τότε παρέθετα αυτούσια δήλωσή του από το ONETV που έλεγε: “Η δραχμή είναι κάτι κακό αλλά υπήρχε κάτι χειρότερο. Το ξαναλέω ότι δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ“. Όποιος/α καταλαβαίνει τι δηλοί ο παραπάνω γρίφος Βαρουφάκη, δικαιολογημένα δικαιούται βραβείο Νόμπελ επίλυσης αινιγμάτων.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του παραπάνω σχολίου που έγραψα στα “Κοκκινοπιπεράτα” της Iskra και ο Γ. Βαρουφάκης επανήλθε στον “τόπο του εγκλήματος” με ομιλία του στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου τα μπερδεμένα, μπερδεύτηκαν ακόμα περισσότερο και έγιναν εντελώς παράλογα.

Είπε, λοιπόν, σύμφωνα με το voria.gr, ο Γ. Βαρουφάκης στους δύσμοιρους ακροατές του: ” Δεν θέλουμε  δραχμή, δεν προτείνουμε δραχμή αλλά αν είναι να πουλήσουμε τα παιδιά μας, να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, τότε θα τους πούμε βγάλτε μας εσείς από το ευρώ“.

Σπάνια θα βρει κανείς πιο φανατική δήλωση προσήλωσης στην ευρωζώνη και το ευρωμάρκο. Γιατί ποτέ δεν πρόκειται να τεθεί ενώπιον μιάς χώρας και τόσο ωμά ένα τέτοιο δίλημμα: με το ευρώ και πουλάτε τα παιδιά σας ή με το εθνικό νόμισμα. Επομένως τραβώντας στα παράλογα άκρα την δυνατότητα επιλογής της εξόδου από την ευρωζώνη, ο Γ. Βαρουφάκης δηλώνει ευθέως ότι ποτέ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη νέα θρησκεία του ευρω-νομίσματος.

Το καταπληκτικό, όμως, είναι ότι ακόμα και σε μιά τόσο παράλογα ακραία διλημματική περίπτωση ο Γ. Βαρουφάκης και πάλι αντί της άμεσης μονομερούς αποχώρησης από την ευρωζώνη, θα απευθυνόταν στους κλειδοκράτορες των Βρυξελλών για να τους ικετεύσει: “βγάλτε μας από το ευρώ”!!!

Και αν δεν μας βγάλουν και τότε Κ. Βαρουφάκη, τι κάνουμε; “Πουλάμε τα παιδιά μας“;

Βάλθηκε να τρελάνει τους πάντες ο Γ. Βαρουφάκης. Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η τραγωδία της εποχής μας, που την χαρακτηρίζει η γενική σύγχυση.

Β.Μ

Υ.Γ: Η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και η αποδέσμευση από την Ε.Ε, χωρίς μισόλογα, ήξεις-αφίξεις, μπρος πίσω και παράλογες στρεψοδικίες, στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και ανασύνταξης των αξιακών προσανατολισμών και της ευθύνης της κοινωνίας μας και στη βάση μιάς πραγματικά πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, συνιστά την μόνη λύση και διέξοδο για την αναγέννηση της πατρίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας