ΟΧΙ στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

1700

‘Εχουμε μια κυβέρνηση που τρέμει τον Ερντογάν και στο παρασκήνιο έχει περίπου συμφωνήσει μαζί του πώς θα κάνει ότι μπορεί για να στείλει πακέτο στη Τουρκία τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Έχουμε επίσης, μια αντιπολίτευση, οπως η ΝΔ, που παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.
Δε μπορούμε να εξετάσουμε το θέμα ουσίας των κατηγοριών σε βάρος των οκτώ. Πάντως αν θα πρέπει να δικασθούν οι “8” για πραξικόπημα στην Τουρκία, τότε τί θα πρέπει να γίνει με τον ίδιο τον Ερντογάν που με πρόσχημα το πραξικόπημα έχει επιβάλλει τη δική του ισλαμοδικτατορία στη γείτονα;
Δε μπαίνουμε, λοιπόν, στην ουσία αλλά αυτό που λέμε είναι ότι στην Τουρκία της δικτατορίας του Ερντογάν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις δίκαιης μεταχείρισης των υποδίκων και φυσικά δίκαιης δίκης, ενώ καιροφυλακτεί και η θανατική ποινή.
Ένα μεγάλο “όχι” , λοιπόν, στην έκδοση τωβ  “8” Τούρκων αξιωματικώβ, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε μαζί τους ή όχι.
 

1 σχόλιο

  1. Απο νομικη αποψη, σε ξενη χωρα εκδιδονται μονο εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου (υπο προυποθεσεις) Πολιτικοι κρατουμενοι , ανεξαρτητα απο τον χαρακτηρισμο τους (τρομοκρατες, κινηματιες κ.λ.π.) απο το κρατος το οποιο τους διωκει δεν εκδιδονται, παρα μονο σε περιπτωση που αποφασεις διεθνων δικαστηριων επιτρεπουν την εκδοση τους.(Αν το κρατος-ασυλο το επιθυμει) Μπορουν να εκδοθουν επισης, αν το κρατος που εχουν καταφυγει , ειναι “αδελφο” του κρατους διωκτη, αν ειναι αμεσα εξαρτωμενο, η αν ειναι τοσο ανισχυρο που να φοβαται επεμβαση.Κανονικα (και συμφωνα με την “δημοκρατικη” και “αριστερη” τους δεοντολογια) δεν πρεπει να τους εκδωσουν. Με αυτους τους “αριστερους” ομως, ξερει ποτε κανεις?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας