Ουκρανία: Νικητής των «προεδρικών εκλογών» ο Ζελένσκι βάσει των exit polls

1617
ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται πως είναι ο νέος «πρόεδρος» της Ουκρανίας, όπως προκύπτει από τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά την ολοκλήρωση του β’ γύρου των «προεδρικών εκλογών» στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα exit polls, ο κωμικός ηθοποιός λαμβάνει το 73,2% των ψήφων, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον απερχόμενο «πρόεδρο», Πετρό Ποροσένκο.

Με το ποσοστό των Ουκρανών που εμπιστεύεται την κυβέρνηση της χώρας να εμφανίζεται σε δημοσκόπηση μόλις στο 9%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στον πλανήτη, όλα δείχνουν ότι ο Ζελένσκι στηρίχθηκε στην ψήφο διαμαρτυρίας εναντίον του πολιτικού κατεστημένου, έπειτα από χρόνια πολέμου στην περιοχή του Ντονμπάς και σκανδάλων διαφθοράς.

Ωστόσο, με τον ηθοποιό Βολοντίμιρ Ζελένσκι, 41 ετών, στο τιμόνι, του οποίου η μόνη μέχρι πρότινος σχέση του με την πολιτική ήταν πως υποδυόταν τον αρχηγό του κράτους σε ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ, η Ουκρανία κάνει άλμα στο άγνωστο ή, μάλλον, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο, σε ό,τι αφορά στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον λαό της χώρας.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των exit polls, ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι «δεν θα απογοητεύσω τους Ουκρανούς».

Την ίδια ώρα, ο Ποροσένκο ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσει», αναγνωρίζοντας την εκλογική του ήττα και δεσμευόμενος ότι θα παραμείνει στον χώρο της πολιτικής.

*Σημ. Iskra: Όλοι οι όροι που σημαίνουν πολιτικές διαδικασίες ή/και πολιτικά αξιώματα στην Ουκρανία τίθενται εντός εισαγωγικών, καθώς αποτελούν επι της ουσίας «προϊόντα» του αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης πολιτικο-στρατιωτικού φασιστικού πραξικοπήματος της 22ης Φεβρουαρίου 2014, όταν και ανατράπηκε ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας