Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το μοναδικό νοσοκομείο του Αφρίν

1313
Συρία

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία, πλήττοντας το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, έγινε γνωστό από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Ερυθρά Ημισέληνος, μέλη της οποίας εργάζονται στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την αεροπορική επιδρομή.
Τουλάχιστον 16 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από το αεροπορικό αυτό πλήγμα, μεταξύ αυτών δύο έγκυες, διευκρίνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Από τον βομβαρδισμό δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου, συμπλήρωσε.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Σερουάν Μπέρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι πρόκειται «για το μοναδικό νοσοκομείο που συνέχιζε να λειτουργεί στην πόλη Αφρίν».

Το διαψεύδουν

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ”διέψευσαν” σήμερα Σάββατο τα ξημερώματα ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία έπληξε το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης Αφρίν.
«Αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε νοσοκομείο στην Αφρίν είναι ψευδείς. Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας διεξάγεται με τρόπο που αποκλείει πλήγματα σε αμάχους», σημείωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με ανάρτησή τους στο twitter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας