Οι θύτες εμφανίζονται θύματα. Η Ένωση Αστυνομικών Θεσ/νικης μηνύει διαδηλωτές!!!

838
πλειστηριασμοί

Η κατάσταση τείνει να γίνει σχιζοφρενική. Είναι τόσος και τέτοιος ο αντιδραστικός κατήφορος που ακολουθούν οι εξελίξεις ώστε φτάσαμε στο σημείο Σωματεία Αστυνομικών, όπως αυτό της Θεσ/νικης, να συκοφαντούν και ακόμα να μηνύουν, αφού χαρακτηρίζουν ανεπίτρεπτα ως δήθεν “μπαχαλάκηδες“, διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών.
Η ηγεσία του Σωματείου Αστυνομικών της Θεσ/νικης φτάνει σε τέτοιο σημείο στρέβλωσης της πραγματικότητας, ώστε να εμφανίζει θρασύτατα τους διαδηλωτές ως θύτες και να θυματοποιεί τους άνδρες των ΜΑΤ, τα οποία ΜΑΤ έχουν εξελιχθεί ως το πλέον βασικό εργαλείο επιβολής της αντιλαίκής πολιτικής, έχοντας κατ’ εντολήν εξαπολύσει χημικό πόλεμο και πόλεμο αυταρχικής καταστολής ενάντια σε κάθε διαμαρτυρόμενο και στην ουσία ενάντια στην κοινωνία.
Μετά απ’ αυτήν την επίθεση στους λεγόμενους “μπαχαλάκηδες” κατά των πλειστηριασμών, μόνο ως υπεκφυγή και άλλοθι ακούγονται τα όσα λέει η ηγεσία της Ένωσης Αστυνομικών Θεσ/νικης ενάντια στους πλειστηριασμούς, αφού χωρίς τις διαμαρτυρίες του κινήματος το θέμα των πλειστηριασμών δεν θα υπήρχε στη δημόσια ζωή, ενώ οι ίδιοι αυτοί, τα ΜΑΤ ως μακρύ χέρι της εξουσίας, διαφυλάττουν με τις ασπίδες τους τα συμβολαιογραφεία και ταυτόχρονα συκοφαντούν και τώρα μηνύουν, τους διαμαρτυρόμενους για την αρπαγή σπιτιών.
Τέλος, η καταγγελία της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσ/νικης προς την ηγεσία της Αστυνομίας ότι έδωσε εντολή στα ΜΑΤ για στάση άμυνας και για μη χρήση χημικών, γκλομπς κλπ μόνο ως τραγική ακούγεται από Σωματείο μάλιστα που θέλει να εκπροσωπεί εργαζόμενους και όχι απλά και μόνο επαγγελματίες των χημικών επιθέσεων και του ξυλοδαρμου πολιτών.
Άραγε, αν τα ΜΑΤ, σύμφωνα με την λογική της ηγεσίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων είχαν εντολές για “στάση επίθεσης”, τι άλλο θα έκαναν; Θα θρηνούσαμε τώρα θύματα;
Ολόκληρη η απαράδεκτη ανακοίνωση της ηγεσίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσ/νικης έχει ως εξής:
“Η επίθεση που σημειώθηκε κατά Αστυνομικών έξω από συμβολαιογραφείο της πόλης μας όπου διενεργούνταν πλειστηριασμοί, οδήγησε στον τραυματισμό έξι συναδέλφων μας, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝ για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο έχουν μικροεκδορές.
Μέρος της ενέργειας αυτής, καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει τα πρόσωπα που επιτέθηκαν, τις συνθήκες της επίθεσης και την ανυπαρξία εντολών εκ μέρους του επικεφαλής. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, είναι γνωστά άτομα που έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιου τύπου επεισόδια.
Όπως ενημερωθήκαμε, οι εντολές που δέχτηκαν οι συνάδελφοι ήταν η στάση άμυνας, χωρίς την παραμικρή χρήση δημοσίων ειδών. Αυτό επί της ουσίας συνιστά την απόλυτη αδράνεια της Αστυνομίας που μαθηματικά οδηγεί στον τραυματισμό συναδέλφων μας, όπως κι έγινε. 
Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια δικαιολογιών για την στάση της Ηγεσίας. Οι επικεφαλής, ενώ έπρεπε να πρωτοστατούν στα μέτρα τάξης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των διαταγών τους, ήταν ωσεί παρόντες.
Η άτυπη ασυλία των “μπαχαλάκηδων” είναι ύποπτη και εγείρει ερωτήματα από που πηγάζει. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι “κύριοι” που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια, δεν συλλαμβάνονται για να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα;
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τάσσεται κατά των πλειστηριασμών, πλην όμως επισημαίνουμε ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του σάκου του μποξ ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση. Αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα υπέρ των πλειστηριασμών είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κατάστασης που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Η Αστυνομία δεν θα σηκώσει το βάρος αυτής της απόφασης που αντιτίθεται στην κοινωνική ευημερία των πολιτών της χώρας μας.
Τέλος, η Ένωση θα προστατέψει με κάθε μέσο τους συναδέλφους που δέχτηκαν αναίτια επίθεση και τραυματίστηκαν. Βάσει του οπτικοακουστικού υλικού που έχει στη διάθεσή της θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, ώστε να κληθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. 
Η ανομία και η ανοχή πρέπει επιτέλους να σταματήσουν!
Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας