Οι δηλώσεις Μοσκοβισί επιβεβαιώνουν: Οι αγορές κυβερνούν την Ε.Ε.

1796
μητσοτάκη

«Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις είναι σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτόν τον τρόπο τη μοίρα ενός λαού, το να επιβάλλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας… Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας Χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός Κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στη Χώρα μας του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Επιτρόπου, γεννούν πολλά ερωτηματικά:

1. Γιατί ο Γάλλος αξιωματούχος, θυμήθηκε τώρα να μας πει ότι το «πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», δεν είναι αποτέλεσμα αποφάσεων αιρετών Οργάνων της Ε.Ε., αλλά ομάδας τεχνοκρατών, δηλαδή υπαλλήλων των Δανειστών μας;Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από το 2010, γιατί ο κ. Μοσκοβισί, άφησε να περάσουν τόσα χρόνια, χωρίς να έχει εκδηλώσει την παραμικρή αντίδραση;

2. Οι διαδικασίες έχουν οπωσδήποτε τη σημασία και την αξία τους, αλλά πολύ περισσότερο ενδιαφέρει το λαό και τη Χώρα μας, η ουσία των αποφάσεων, το περιεχόμενο των δεσμεύσεών μας, έναντι των Δανειστών. Το απαράδεκτο για μας είναι το νεοκατοχικό καθεστώς που μας επιβλήθηκε αυτό καθ’ αυτό και όχι οι τεχνοκράτες ή οι ίδοι οι Δανειστές (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ.). Επί της ουσίας, όμως, ο κ. Μοσκοβισί δεν μας λέει τίποτε ή μάλλον επικροτεί τα Μνημόνια, αλλά θα ήθελε να έχουν αποφασιστεί από τα Κοινοβούλια.

Όμως τα Κοινοβούλια, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, δεν παρακάμπτονται τυχαίως. Πιο συγκεκριμένα:

3. Oι δηλώσεις Μοσκοβισί, αποτελούν στην ουσία ομολογία, εκ των έσω, ότι το οικοδόμημα που ξεκίνησε ως Ε.Ο.Κ. και πήρε τη μορφή της Ε.Ε. δεν έχει, σε βασικές λειτουργίες του, καμιά σχέση με την ουσία της Δημοκρατίας. Αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή ενός λαού και τη μοίρα μια Χώρας, «λαμβάνονται από έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών», οι εργασίς του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός Κοινοβουλίου, χωρίς τα Μ.Μ.Ε. να γνωρίζουν τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια…».

Tι άλλο θέλουμε ν’ ακούσουμε από επίσημα χείλη για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι θεσμοί, όπως η Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο, τα Εθνικά Κοινοβούλια, οι Κυβερνήσεις, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, για κολοσιαίας σημασίας ζητήματα, απλώς επικυρώνουν τις αποφάσεις των τεχνοκρατών της δικτατορίας των Αγορών, «νομιμοποιώντας» τες, χωρίς όμως να έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση και τη λήψη τους!

Οι αποφάσεις, λαμβάνονται χωρίς τους λαούς (Δημοψηφίσματα) ή έστω τους αντιπροσώπους τους, με διαδικασίες που έχουν πρότυπά τους, τη λειτουργία Μασωνικών Στοών και Λεσχών τύπου Μπίλντεμπεργκ. Χωρίς τους λαούς και εναντίον των λαών. Αυτή είναι η Ε.Ε., το καθεστώς της Κεφαλαιοκρατίας και του πολιτεύματός της που είναι η Δικτατορία των Αγορών.

Για τη Χ.Δ. οι δηλώσεις Μοσκοβισί δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Δεν ανακαλύπτουν την Αμερική. Η Χ.Δ. έχει, εδώ και δεκαετίες ξεκάθαρη θέση: Στρατηγική εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οικοδόμησης ενός κοινωνικού και πολιτικού συστήματος, που θα περνά στην ιδιοκτησία και την υπηρεσία του λαού το Δημόσιο Πλούτο, θα προωθεί δομές άμεσης Δημοκρατίας και Κοινοτισμού.

Και μια απάντηση στο ερώτημα: Γιατί τα λέει τώρα ο κ. Μοσκοβισί. Μα είναι φανερό, «πουλάει» φιλελληνισμό, για ν’ αγοράσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ό,τι προλάβει, ό,τι έχει απομείνει από το Δημόσιο Πλούτο. Η Γ’ Αξιολόγηση, που πρέπει ν’ τελειώσει, αν είναι δυνατόν εντός του 2017, απαιτεί τη λήψη μέτρων για 95 (!) προαπαιτούμενα. Ανάμεσά τους, αποκρατικοποιήσεις τουλάχιστον 5,8 δις Ευρώ, που θα πάνε στους Δανειστές.

Ε, οι Γερμανοί έχουν πάρει το «Ελ. Βενιζέλος», τα 14 αεροδρόμια, τον ΟΤΕ κ.α., οι Κινέζοι το λιμάνι του Πειραιά, οι Γάλλοι;

Αυτό είναι κυρίως το θέμα της επίσκεψης Μακρόν και η προδρομική παρέμβαση φιλελληνισμού του Μοσκοβισί, χωρίς να είναι άσχετος και ο σχεδιαζόμενος μετασχηματισμός της Ε.Ε., από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών με πιλότο τη Γερμανία.

*Ο Μανόλης Μηλιαράκης είναι επίτιμος Προέδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ», τ. 993 (7/9/2017).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας