ΟΗΕ: 1,4 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια στην Κεντρική Αμερική

848
οηε
Μια πενταετία με φτωχή αγροτική σοδειά σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής είχε ως αποτέλεσμα 1,4 εκατ. άνθρωποι να πασχίζουν να εξασφαλίσουν τροφή, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), που προειδοποιεί ότι κάποιες οικογένειες θεωρούν τη μετανάστευση ως τη μοναδική επιλογή που τους απομένει.

Στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, οι παρατεταμένες ξηρασίες και οι υπερβολικές βροχοπτώσεις καταστρέφουν τις σοδειές καλαμποκιού και φασολιών που αποτελούν βασική τροφή για τους αγρότες της περιοχής αυτής που προσπαθούν να επιβιώσουν, όπως ανακοίνωσε στη Γενεύη η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από το WFP και κυβερνητικές υπηρεσίες στις χώρες αυτές, το 8% των οικογενειών άφησαν να εννοηθεί ότι θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους και θα αναζητήσουν πιο σταθερά μέσα διαβίωσης σε άλλες περιοχές της χώρας ή στο εξωτερικό.

«Η μετανάστευση, ωστόσο, δεν είναι λύση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του WFP Χέρβε Βερχόσελ, σημειώνοντας ότι όσοι μείνουν πίσω θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Το WFP έκανε έκκληση για 72 εκατ. δολάρια από δωρήτριες χώρες προκειμένου να βοηθήσουν να χρηματοδοτηθεί η επισιτιστική βοήθεια για την περιοχή. Οι δωρεές αυτές θα καλύψουν τις ανάγκες 700.000 ανθρώπων. Επιπλέον, χρειάζονται προγράμματα που είναι αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου προκειμένου οι αγροτικές κοινότητες να μπορούν να αντέξουν μια φτωχή συγκομιδή, ανέφερε ο Βερχόσελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας