ΟΗΕ: Απαράδεκτος ο τουρκικός εποικισμός στα Βαρώσια

1235
οηε

Ο ΟΗΕ “θεωρεί ότι οι όποιες απόπειρες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων άλλων πλην των κατοίκων τους δεν είναι αποδεκτές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Στεφάν Ντούτζαρικ.

Η δημοσιοποίηση των προθέσεων της Τουρκίας για εποικισμό της κατεχόμενης Αμμοχώστου συμπίπτουν χρονικά με τις αντίστοιχες δηλώσεις του Νετανιάχου για προσάρτηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, κάτι που επισημαίνει και το επίσημο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέτει με δραματικό τρόπο το ζήτημα της πρόσδεσης της Κύπρου -και της Ελλάδας- στον Άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ, που απομακρύνει Ελλάδα και Κύπρο από τους φυσικούς τους συμμάχους: τον παλαιστινιακό λαό και συνολικότερα τον αραβικό κόσμο.

Ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι, λαμβάνουν υπόψη το ψήφισμα 550, συμπληρώνοντας ότι “παρακολουθούν την κατάσταση στενά και συνεχώς”, όπως και ότι “δεν έλαβαν κάποια επίσημη ενημέρωση για σχέδια ανοίγματος των Βαρωσίων”.

Στον εκπρόσωπο τέθηκαν υπόψη από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι θα ανοίξουν τα Βαρώσια και ρωτήθηκε αν με αφορμή τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, για ενσωμάτωση της Δυτικής Όχθης, υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τις τουρκικές δηλώσεις για τα Βαρώσια.

“Θα αφήσω σε σας τις συγκρίσεις διαφορετικών υποθέσεων. Θα παίρνουμε κάθε θέμα χωριστά. Το θέμα που αναφέρατε σχετικά με την Κύπρο είναι προφανώς σημαντικό και ευαίσθητο στο πλαίσιο του Κυπριακού”, απάντησε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας