ΟΕΝΓΕ: Αναγκαστική υπερεφημερεύση γιατρών από τη διοίκηση των νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους

1538
οενγε

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει τη διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους ότι εξαναγκάζει τους γιατρούς σε υπερεφημέρευση με συνεχόμενα «εντέλλεσθε».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ιδιαιτέρως για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις χειρουργικές κλινικές «η διοίκηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την σωματική και ψυχική εξόντωση των συναδέλφων και για τις όποιες ενδεχομένως ιατρικές παραλείψεις προκύψουν εξαιτίας της υπερεφημέρευσης, θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού της περιοχής».

Την καλεί δε αντί να αναγκάζει, παράνομα όπως λέει, τους γιατρούς σε υπερεργασία, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για προσλήψεις μόνιμων γιατρών αντίστοιχων ειδικοτήτων.

«Η συνεχής επίκληση της έκτακτης ανάγκης και τα συνεχή εντέλλεσθε αναδεικνύουν ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης μόνο έκτακτο και προσωρινό δεν είναι. Είναι δείγμα της κατάστασης που επικρατεί σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας, με τις χιλιάδες κενές θέσεις γιατρών και την εντεινόμενη υποχρηματοδότηση» αναφέρει και προσδιορίζει τρία αιτήματα:

  • Να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

  • 6ωρο-5ημερο-30ωρο-1 εφημερία την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας