Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ-Ιδού η πνευματική ηγεσία του τόπου

873
Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Πότε θα ερευνηθούν τα παχιά πορτοφόλια και οι business κάποιων επιτηδείων μεγαλοσχημόνων των ΑΕΙ; Από ποιους, να ερευνηθούν; Από εκείνους που τους καλύπτουν και κάνουν τις ίδιες δουλειές;

Την έρευνα για τον ξυλοδαρμό καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από ομάδα περίπου 15 αγνώστων, ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πήραν κατάθεση από το θύμα, το οποίο φέρεται να «έδειξε» τρεις συναδέλφους του ως ηθικούς αυτουργούς της καταδρομικής επίθεσης. Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι ουδέποτε είχε προστριβές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τον αιφνιδιασμό που κατάφεραν εισβάλλοντας στο αμφιθέατρο, παρουσία τουλάχιστον 100 φοιτητών.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι της Τρίτης, και τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ομάδα ατόμων με κουκούλες, μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χτύπησε τον καθηγητή Αναστάσιο Δράκο μπροστά στα μάτια των φοιτητών, οι οποίοι όταν προσπάθησαν να τον προστατεύσουν, ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

«Πιστεύω ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις συνάδελφοί μου με τους οποίους βρίσκομαι σε αντιδικία», φέρεται να είπε ο καθηγητής όταν έφτασε στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση, ενώ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο καθηγητής κατηγορείται για απάτη, τοκογλυφία και παιδεραστία. Μάλιστα για τις εν λόγω «σκοτεινές» υποθέσεις, τον έχουν καταγγείλει τρεις συνάδελφοί του, τους οποίος ο ίδιος κατηγόρησε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης. Η βασική κατηγορία είναι ότι από το 2015 μέχρι και το 2019 δάνεισε εκατομμύρια με τοκογλυφικό επιτόκιο, όπως καταγγέλλει ο επίσης καθηγητής Παναγιώτης Διαμάντης, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών και συνέταιρος του Δράκου σε ένα περίεργο «σχήμα πυραμίδας» που είχαν από κοινού με έδρα την Ρουμανία.

Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Διαμάντης έχει καταδικαστεί για απάτη για την εταιρεία την οποία είχε μαζί με τον Δράκο, τον οποίο και κατηγορεί πως τον εξαπάτησε. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, που κατέληξε αρχικά σε καταδικαστική απόφαση και θα εξεταστεί πλέον στο ανώτατο δικαστήριο, πολίτες πείστηκαν και επένδυσαν τις οικονομίες τους με την υπόσχεση υπεραποδόσεων, οι οποίες ωστόσο δεν ήρθαν ποτέ και οι επενδύσεις «έκαναν φτερά».

Νέα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Σχετικά με την τρέχουσα υποθεση, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτης Διαμάντης, που έχει τεθεί σε αργία, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του καθηγητή Αναστάσιου Δράκου, αποκαλύπτοντας παράλληλα το όνομά του μέσω δημόσιας δήλωσης. Οι Παναγιώτης Διαμάντης και Αναστάσιος Δράκος, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται ήδη σε αντιδικία και η νέα μήνυση κατατέθηκε με τον ισχυρισμό πως το θύμα τον φωτογράφισε ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του επίθεσης.

Χθες, ο δικηγόρος του Π. Διαμάντη, Αγαμέμνονας Τάτσης, με ανάρτησή του στο facebook είχε προαναγγείλει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε, μεταφέροντας τη δήλωση του πελάτη του. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που φωτογραφίζει εμένα και άλλους δύο καθηγητές, ως “υποκινητές” των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα, δηλώνω ότι αύριο το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έγκληση εναντίον του.

Κι εμένα μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν δεδομένου ότι ο Αναστάσιος Δράκος, δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία. Κατανοώ την σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη. Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων – εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου».

Ο καθηγητής δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, δεν αντέδρασε και το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να προστατευτεί με τα χέρια του. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην αντίδραση φοιτητών που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους.

Η Αστυνομία εξετάζει δύο βασικά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών.

Το πρώτο είναι οι κουκουλοφόροι να οργάνωσαν την επίθεση για να «τιμωρήσουν» τον καθηγητή, με φόντο πρόσφατα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εμπλέκεται σε κύκλωμα τοκογλυφίας, όπως και σε υπόθεση παιδεραστίας. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα θέμα συζήτησης στους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Το δεύτερο σενάριο είναι να ευσταθούν οι αναφορές του καθηγητή ότι συνάδελφοί του, με τους οποίους έχει επί μακρόν αντιδικία, να παρακίνησαν τους δράστες να του επιτεθούν.

Η Κρατική Ασφάλεια θα πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ θα γίνει προσπάθεια συλλογής υλικού από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, που δυνητικά μπορεί να έχουν καταγράψει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν το «βλέμμα» τους και σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, για το ενδεχόμενο ανάληψης ευθύνης της επίθεσης από κάποια ομάδα αναρχικών (όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν).

Μήνυση σε βάρος του θύματος από άλλον καθηγητή

Στο μεταξύ, το κατώφλι της Εισαγγελίας της Αθήνας θα περάσει αύριο ο καθηγητής Παναγιώτης Διαμαντής, προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ.

«Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που φωτογραφίζει εμένα και άλλους δύο καθηγητές, ως “υποκινητές” των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα, δηλώνω ότι αύριο το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έγκληση εναντίον του. (…) Κατανοώ την σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη» αναφέρει μέσω του συνηγόρου Αγησιλάου Τάτση.

Μάλιστα, στην ίδια δήλωση γίνεται αναφορά σε υπόθεση τοκογλυφίας, που σύμφωνα πάντα τον καθηγητή Παναγιώτη Διαμαντή, ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε δικάζεται ως κατηγορούμενος. «Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων – εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου» σχολιάζει στην ίδια δήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας