“Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ”, στο Θέατρο Διάνα

441

Ένα έργο υποψήφιο για τα 7 κορφιάτικα βραβεία από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων Τέχνης στις κατηγορίες: καλύτερη παράσταση, καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερο θεατρικό κείμενο, καλύτερη μουσική θεατρικού έργου «Μίμης Πλέσσας», καλύτερο θεατρικό τραγούδι (ερμηνεία), καλύτερος νέος ηθοποιός, καλύτερος σχεδιασμός φωτισμών.

Η παράσταση «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» της Βάσιας Αργέντη παρουσιάζεται στο Θέατρο Διάνα, με κεντρικές ηρωίδες τη μητέρα της Νούρα και τη Νούρα, τις οποίες υποδύονται η Μαριάννα Τουμασάτου, με μεγάλη θητεία επί σκηνής και η τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη που καθηλώνει με την ερμηνεία της.

Ανδριανα Μπάμπαλη

Υπόθεση

Η ηθική τελειότητα μοιάζει να είναι ο οδηγός στη ζωή του ήρωα (Αλέξανδρος), αλλά δυστυχώς η ζωή πολλές φορές μας γεμίζει ψευδαισθήσεις προερχόμενες από το συλλογικό ασυνείδητο που δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε, και σε έναν τέτοιο σκόπελο σκοντάφτει ο Αλέξανδρος. Παράλληλα, οι κεντρικές ηρωίδες μας ( Μητέρα της Νούρα και η Νούρα) αποζητούν, όχι το δυτικό όνειρο όπως κάνουν οι μετανάστες, αλλά μία ανθρώπινη ζωή. Μια ζωή δίχως διώξεις, εγκλήματα και πολέμους. Όπως λέει, η Νούρα μας : «μαμά στις χούφτες μου έχω φυλάξει λίγο ήλιο». Αυτόν τον ήλιο αποζητούν. Στο έργο αυτό μας παρουσιάζεται μία διπλή Οδύσσεια: Του δυτικού ανθρώπου που τα έχει «όλα» και στέκεται θύμα αυτής της ιδανικής συνθήκης και των προσφύγων που, η ζωή τους μοιάζει το απόβλητο ενός συστήματος που δεν δείχνει στάλα συμπόνιας.

Ταυτότητα παράστασης:

Πρωτότυπο κείμενο: Βάσια Αργέντη, Σκηνοθεσία: Βάσια Αργέντη Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Καρανίκας

Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιάννης Χαντέλης, Θεώνη Φύτρου, Δανάη Αλυσανδράτου

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 ( διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Διάνα: Ιπποκράτους 7, Αθήνα / Τηλ: 210-3626596

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας