Νοσοκομείο Ηρακλείου: Κλιμακώνουν τον αγώνα κατά των απολύσεων οι εργαζόμενοι

1142
ηρακλείου

Ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ασχολείται με τα προσωπικά τραπεζικά του δάνεια, περιφερόμενος στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προχωρούν σε κινητοποιήσεις, για την εξασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 2 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου διοργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενους.

Κλιμακώνοντας τον αγώνα, για τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου προκηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη εργαζομένων από την καθαριότητα, τη σίτιση, τα πλυντήρια, το επικουρικό προσωπικό, τα προγράμματα ΟΑΕΔ και απολυμένων από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Οι εργαζόμενοι εκφράσανε την οργή και την αγανάκτηση γιατί για άλλη μια φορά βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης, αφού συμπληρώνουν 24 μήνες συνεχούς εργασίας. Εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον των επικουρικών εργαζομένων αλλά και όλων όσων οι συμβάσεις λήγουν τέλος του 2019.

Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου καλεί τους εργαζομένους να μην ακολουθούν το σωματείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας