Νεκρή η μητέρα και ένα από τα τρία παιδιά της στον Έβρο

1266
μητέρα

Νεκροί εντοπίστηκαν η μητέρα και ένα από τα τρία παιδιά της, που είχαν προσπαθήσει να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. 

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι σοροί των δύο ατόμων εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές το απόγευμα της Παρασκευής, στην τουρκική πλευρά του Έβρου.

Τα σωστικά συνεργεία των δύο χωρών συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν και τα δύο άλλα παιδιά, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι προσπάθειες, όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές, εστιάζουν στην περιοχή γύρω από την πέτρινη γέφυρα της Κασταμονής.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν επιβιβάστηκαν σε βάρκα, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα. Κατά τον πλου ωστόσο, η βάρκα ανετράπη, με αποτέλεσμα οι συνολικά εννέα επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό.

Σημειώνεται ότι το νωρίτερα, στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι, εκ των οποίων οι δύο ισχυρίστηκαν ότι ήταν φίλοι των αγνοουμένων από τη βύθιση του πλοιαρίου. Οι συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε τρίμηνη φυλάκιση με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό αδίκημα εκ μέρους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας