Γάζα: Νεκρός ισραηλινός στρατιώτης, ενώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 140

1376
νεκρός

Νεκρός έπεσε ένας ισραηλινός στρατιώτης, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε ακόμη τέσσερις Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, ο ισραηλινός στρατιώτης δέχθηκε πυρά από ομάδα ένοπλων Παλαιστινίων.

Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό, ο οποίος χάνει τη ζωή του, από τις 30 Μαρτίου 2018, όταν ξέσπασε το νέο κύμα έντασης στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, στον απόηχο του συμβάντος, διαμήνυσε ότι το Τελ Αβίβ θα αντιδράσει “πολύ πιο σκληρά” εναντίον της Χαμάς, αν η τελευταία δεν σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Νωρίτερα, τρεις παλαιστινιακοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ από την αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού και τους βομβαρδισμούς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, κάλεσε Ισραήλ και Χαμάς να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, παραβλέποντας το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει στον τόπο του και τη βίαιη αντίδασρη του Ισραήλ που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 140 Παλαιστίνιους τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

“Όλοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού. Όχι την επόμενη εβδομάδα. Όχι αύριο. Αμέσως” έγραψε στο Twitter, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη λογικής Ποντίου Πιλάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας