Νέα επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου ATMACA της Τουρκίας

268
Νέα επιτυχημένη εκτόξευση

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δοκίμασαν επιτυχώς το νέο πύραυλο μεγάλης εμβέλειας Atmaca, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα δημοσιεύτηκαν και αποκαλυπτικά πλάνα από την δοκιμαστική εκτόξευση.

Ο νέος αυτός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τουρκική κορβέττα σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο πύραυλος Atmaca κατασκευάζεται και βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής από την εταιρεία Roketsan, ενώ ακόμα αναφέρεται ότι έχει εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων ή 124 μιλίων.

H δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Atmaca έγινε από την τουρκική κορβέττα «TCG Kınalıada» σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB).

Με βάση τις πληροφορίες που έχει γνωστοποιήσει η εταιρεία Roketsan ο Atmaca είναι πύραυλος ακριβείας που μπορεί να ενσωματωθεί σε ναυτικές πλατφόρμες, όπως περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέττες, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει τους αμερικανικούς Harpoon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας