Νέα επαίσχυντη συμφωνία της ΠΝΟ για την Σύμβαση στα Πορθμεία

472
ΠΝΟ για την Σύμβαση στα Πορθμεία

Ακάθεκτη προχωράει η πλειοψηφία της ΠΝΟ στο ξεπούλημα των δίκαιων αιτημάτων και διεκδικήσεων των Ναυτεργατών βάζοντας πάλι την υπογραφή της για την ανανέωση της ΣΣΕ στα Πορθμεία.

Η σύμβαση αυτή είναι καρμπόν με την αντίστοιχη της Ακτοπλοΐας αφού προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2020 – 2021.

Αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού γράφει στα παλιά της υποδήματα την εκφρασμένη αγωνιστική βούληση των Ναυτεργατών στις δύο πρόσφατες απεργίες (48ωρη Νοέμβρη – 4ήμερη Δεκέμβρη), και υποτάσσεται για άλλη μια φορά στην γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης να μην διαταραχθεί η ανταγωνιστικότητα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και οι όποιες αυξήσεις να είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των αντοχών των εφοπλιστών!!

Αυτή η επαίσχυντη συμφωνία γίνεται σε μια περίοδο που ο επίσημος πληθωρισμός για το 2021 σκαρφάλωσε στο 5,1% και η άνοδος στην ενέργεια, σε υπηρεσίες και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά καταβροχθίζει αλύπητα τα εισοδήματα των Ναυτεργατών.

Σε αυτή την χρεοκοπημένη γραμμή της ΠΝΟ ο ναυτεργατικός κόσμος δεν πρόκειται να δει «άσπρη μέρα», η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, μέσα και έξω από τα καράβια γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη για να δοθεί διέξοδος στα Ναυτεργατικά προβλήματα και να υπάρξουν θετικές για τα συμφέροντα των Ναυτεργατών λύσεις.

Σημειώνουμε ότι ο Γ.Γ της ΠΝΟ και το μπλοκ της πλειοψηφίας που συντάσσεται μαζί του απέρριψαν μια σειρά δίκαια αιτήματα, που αφορούν τους ναυτεργάτες στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – διαπόντιων νησιών, να θεσπιστούν στην ΣΣΕ!

Οι Ναυτεργάτες της γραμμής και το τοπικό Σωματείο είναι αυτοί που πάντοτε βάζουν πλάτη, στηρίζουν και συμμετέχουν σε όλες τις απεργίες της ΠΝΟ!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας