Νέα ήττα Αρμενίας; Το Μπακού ετοιμάζει σύνδεση Ναχιτσεβάν-Αζερμπαϊτζάν με “ευλογίες” Άγκυρας

795
Το Μπακού ετοιμάζει σύνδεση Ναχιτσεβάν

Η προσπάθεια του αρμενικού στρατού να ανακτήσει τον έλεγχο των 6 χλμ που κατέλαβαν οι Αζέροι πριν μερικές ημέρες ήταν πλήρως αποτυχημένη. Η όλη επιχείρηση της Αρμενίας σταμάτησε με τις πρώτες συγκρούσεις και την χρήση βίας.

Η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν κλιμακώθηκε και πάλι αφού οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν όχι μόνο αρνήθηκαν να αποσύρουν τις μονάδες τους από το έδαφος της Αρμενίας, αγνοώντας, μεταξύ άλλων, τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας και του οργανισμού CSTO, αλλά στην πραγματικότητα ξεκίνησαν αψιμαχίες με τους Αρμένιους συνοριοφύλακες, οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχό τους την περιοχή.

Σε βίντεο βλέπουμε πώς οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν με έναν μάλλον σκληρό τρόπο συνοδεύουν τον Αρμενικό στρατό, έξω από τη δική του επικράτεια, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν όπλα.

Εκπρόσωποι του Αρμενικού Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Το Αζερμπαϊτζάν έχει μεταφέρει τουλάχιστον 600 στρατιώτες και αρκετές δεκάδες βαρύ οπλισμό στο έδαφος της Αρμενίας.

Η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν επιδεινώθηκε σοβαρά αφού οι 600 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν διέσχισαν τα σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας, και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο έδαφός της.

Αρκετές δεκάδες οπλικών συστημάτων έχουν επίσης αναπτυχθεί, γεγονός που δείχνει τις προθέσεις του Αζερμπαϊτζάν να επιχειρήσει να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Syunik για να συνδεθεί αυτή με το Nakhichevan.

Οι πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση των αρμενικών συνόρων από τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαιώθηκαν από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικολ Πασιγιάν.

“Ένας επαρκής αριθμός στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αρμενίας, περίπου 500-600 άτομα”, δήλωσε ο Πασινιάν.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες και βίντεο, δείχνουν ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός του Αζερμπαϊτζάν που μεταφέρεται τώρα στο έδαφος της Αρμενίας, βρισκόταν κοντά στα σύνορα της Αρμενίας σε πλήρη ετοιμότητα για δράση.

Ειδικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες τα κράτη μέλη της CSTO θα αρχίσουν να εφαρμόζουν μηχανισμούς για την προστασία της περιοχής της Αρμενίας.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι η Μόσχα δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, ενώ οι Αζέροι  προετοιμάζονται να ενώσουν το Ναχιτσεβάν με την υπόλοιπη χώρα τους, με την βοήθεια Τούρκων συμβούλων πάντα.

Αφού πριν αρκετές ημέρες είχαμε αναφέρει άσκηση των στρατευμάτων φρουράς του Ναχτσιβάν για το 2021, στην οποία πραγματοποιήθηκε ειδική ενημέρωση των διοικητών και των υποδιοικητών πεζικού και πυροβολικού.

Πρόκειται για ασκήσεις που διεξήχθησαν για να επικαιροποιήσουν, νέα σενάρια και οδηγίες για αμυντικές και επιθετικές ενέργειες στον τομέα της 1ης στρατιάς, με την συνδρομή του επιχειρησιακού αρχηγείου του αζερικού στρατού.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, είχαμε δραστηριότητες  μονάδων “σε διάφορα επεισόδια της μάχης”, σε σενάρια  οργάνωσης και διεξαγωγής επιθέσεων σε ορεινό έδαφος, παρουσία Τούρκων και Αζέρων αξιωματικών που συμμετείχαν στον 44ήμερο πόλεμο με τους Αρμένιους.

Μετά την “άσκηση” αυτή οι Αζέροι εισέβαλαν 6 χλμ εντός αρμενικού εδάφους για να ενώσουν το Ναχιτσεβάν με την υπόλοιπη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας