Νέα έξαρση κορονοϊού: Σοβαρή ανησυχία στη Γερμανία-Αυστηρό lockdown στη Βεστφάλια

867
νέα

Επιστροφή στο αυστηρό lockdown αποφάσισαν οι γερμανικές αρχές για την περιοχή Γκίτερσλοχ, και τους περίπου 360.000 κατοίκους της, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, μετά τα εκατοντάδες κρούσματα τα οποία καταγράφονται και συνδέονται με το σφαγείο του ομίλου Τένιες (Tönnies), από τους μεγαλύτερους του κλάδου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι αυστηροί περιορισμοί θα τεθούν ξανά σε ισχύ ως «προληπτικό μέτρο» και θα ισχύσουν έως τις 30 Ιουνίου.

EURONEWS

Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία εφαρμόζει εκ νέου lockdown μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, τον Μάιο.

Αν και η Γερμανία περιλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία στην κρίση της πανδημίας, εκφράζονται ανησυχίες για τη ραγδαία αύξηση των λοιμώξεων ξανά.

Η Γερμανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας, προειδοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ, αν και παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να προληφθεί.

Σύμφωνα με τον Βίλερ, εκ των κορυφαίων επιδημιολόγων της Γερμανίας, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι απαραίτητο να παραμείνουν σε ισχύ, ενώ σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς του ιού παίζει ο καλός εξαερισμός.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις τοπικές εστίες.

Εν τω μεταξύ, σε καραντίνα τέθηκαν οι 200 και πλέον ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε αυτό.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας