Μετά την Pitsos (πάει Τουρκία…), διακόπτει παραγωγή και η γαλλική Schneider-AEBE

2374
αεβε

Μετά την Pitsos, η οποία μεταφέρει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία, αφού λειτουργούσε στην Ελλάδα για 155 χρόνια, ήρθε η σειρά της Schneider Electric ΑΕΒΕ να ανακοινώσει την οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας μετασχηματιστών, η οποία ήταν εγκατεστημένη στα Οινόφυτα (ΕΛΒΗΜ). Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου θα συντελεστεί από 1ης Νοεμβρίου του 2020.

Στην ανακοίνωση του ο όμιλος Schneider Electric αναφέρεται στο εξαιρετικά δύσκολο παγκόσμιο και εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον στην αγορά των μετασχηματιστών και εξηγεί ότι κατέληξε σε αυτήν την σοβαρή απόφαση, καθώς οι μεγάλες συσσωρευμένες ζημίες των τελευταίων ετών του εργοστασίου στα Οινόφυτα, κατέστησαν την βιωσιμότητά του αδύνατη και αφού εξάντλησε, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, όλες τις εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς του εργοστασίου, χωρίς αποτέλεσμα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν όλες τις νόμιμες αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Σημειώνουμε ότι στη χώρα μας συνεχίζεται αμείωτη μια ταχεία και καταστροφική αποβιομηχάνιση και ραγδαία αποεπένδυση με αποτέλεσμα την γιγάντωση της ανεργίας, την απομείωση των εξαγωγών και την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Εξαιρετικά αρνητικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, διαδραματίζει η ένταξη της χώρας στο ευρώ, η απουσία εθνικού νομίσματος και ο άνισος ανταγωνισμός σε βάρος της χώρας μας στο πλαίσιο της ενιαίας απελευθερωμένης αγοράς της Ε.Ε, παράλληλα φυσικά με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιπαραγωγικές πολιτικές που εφαρμόζουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν δώσει στην ελληνική οικονομία ένα έντονα μεταπρατικό εμπορομεσιτικό χαρακτήρα, με μια επικυριαρχία μιας διαπλεκόμενης κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας.

Η Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια χώρα μειούμενης παραγωγικής δυνατότητας, της οποίας όλη οι βασικοί τομείς έχουν ξεπουληθεί σε ξένα συμφέροντα, ενώ όλο και περισσότερο στηρίζεται στον αβέβαιο κλάδο του Τουρισμού, ο οποίος, μάλιστα, ελέγχεται όλο και περισσότερο από  πολυεθνικούς τουριστικούς ομίλους, που το τελευταίο διάστημα επεκτείνονται συνεχώς και εξαγοράζουν τουριστικές μονάδες-φιλέτα στην χώρα μας.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας