Μαζική πορεία-Aπάντηση στην εκκένωση της κατάληψης και τις συλλήψεις στο ΑΠΘ

468
Aπάντηση στην εκκένωση της κατάληψης

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται λοιπόν, όπως και η συνέλευση των φοιτητών της κατάληψης, για το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί στα ΑΕΙ, και για τις κλειστές σχολές ζητώντας να επαναλειτουργήσουν με μέτρα προστασίας.

Ζητούν επίσης την απελευθέρωση των 16 ατόμων, που συνελήφθησαν και παραπέμπονται στον εισαγγελέα, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι οι 17 από 33 προσαχθέντες.

Ντροπιαστική απόφαση – Πώς έγινε η βίαιη εκκένωση 

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» από τη Θεσσαλονίκη, Απόστολος Λυκεσάς, πληροφορίες ανέφεραν ότι από τους νέους και νέες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί επέλεξαν ποιοι θα προσαχθούν.

Ειδικότερα, άνδρες της Ασφάλειας μπήκαν τα ξημερώματα μαζί με άλλους των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ στο ίδρυμα, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό από χθες ότι οι φοιτητές είχαν αποφασίσει την λήξη της κατάληψης και τη συνέχιση του αγώνα τους με άλλες δράσεις.

Μάλιστα, δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε ρίψη χημικών στο χώρο, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι όμως είχαν περιφρουρήσει την κινητοποίησή τους και δεν είχαν επιτρέψει καμιά καταστροφή στον χώρο.

MotionTeam

Από την πλευρά του ο «απών» πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου πέταξε το μπαλάκι στις δυνάμεις καταστολής και στη Δικαιοσύνη αναφέροντας ότι «στο Αριστοτέλειο δεν παύει η εισαγγελική δικαιοδοσία».

Η νέα ντροπιαστική αστυνομική επιχείρηση έφερε πλήθος αντιδράσεων στο εκπαιδευτικό και πολιτικό κόσμο εν μέσω έξαρσης των περιστατικών βίας και αυταρχισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας