Μέρκελ στηρίζει Τσίπρα

1380
μητσοτάκη
Πρέσπες, μεταναστευτικό, «μεταρρυθμίσεις»…

Από σήµερα, Πέµπτη, 10 Ιανουαρίου και αύριο, η Καγκελάριος της Γερµανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ως το ουσιαστικό αφεντικό της Ε.Ε., θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει συνοµιλίες µε τον πρόεδρο της Ελληνικής ∆ημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και επιχειρηµατικούς και οικονοµικούς παράγοντες.

Να υπενθυµίσουµε ότι η πρώτη συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα, είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριµένα στις 12 Φεβρουαρίου του 2015, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού  Συµβουλίου. Ήταν η εποχή που, ο νεοεκλεγείς, τότε, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απειλούσε ότι θα σκίσει τα Μνηµόνια και  προκαλούσε, ως πάνοπλος πολιορκητής το κάστρο των τοκογλύφων δανειστών, κραυγάζοντας το γνωστό «Go back Madame Merkel»!

Όμως, χωρίς εναλλακτική πρόταση και κυρίως µε υιοθετηµένη, από τον ίδιο και τους περί αυτόν, την πολιτική «του πάση θυσία στο ευρώ», ήταν µαθηµατικώς βέβαιο ότι το ο «επαναστάτης» Τσίπρας θα γινόταν το ήρεµο και υπάκουο σκυλάκι της Μέρκελ! Όπερ και δυστυχώς για το λαό και τη Χώρα µας έγινε. Έτσι σήµερα ο Αλέξης Τσίπρας συνοµιλεί, ως έπαρχος µε τον επικυρίαρχο! Θα ακούσει πολλά εύγε και ταυτόχρονα θα του δοθούν οι τελικές εντολές για τα περαιτέρω, λίγο πριν λήξει η θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο.   •Εύγε, γιατί µε το Τρίτο Μνηµόνιό του, νοµιµοποίησε όλα τα προηγούµενα και παγίωσε την άποψη ότι όλο το πολιτικό σύστηµα εξουσίας είναι µαντρωµένο στο ίδιο µαντρί και ο λαός δεν έχει παρά να επιλέγει τον «καταλληλότερο» διεκπεραιωτή των επιταγών του γκουβέρνου των Βρυξελλών.

  • Εύγε γιατί ο Τσίπρας,υλοποίησε πλήθος µεταρρυθµίσεων, όπως απαιτούσαν τα Μνηµόνια µε αποτέλεσµα, να αποκρατικοποιηθούν στρατηγικής σηµασίας τοµείς της Εθνικής µας Οικονοµίας (ΟΤΕ, Λιµάνια, Αεροδρόµια κ.ά.) και να περάσουν, για ένα κοµµάτι ψωµί, κυριολεκτικά, στα χέρια κρατικών Γερµανικών επιχειρήσεων!
  • Εύγε, γιατί µε τη Συµφωνία των Πρεσπών, ποωθείται αποφασιστικά ο γεωστρατηγικός στόχος της Γερµανίας για ολοκληρωτικό έλεγχο των Βαλκανίων και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Σε συνδυασµό µάλιστα µε τον υπό κατασκευή υποθαλάσσιο αγωγό  Eastmed, θα επιτυγχάνεται η, όλο και περισσότερο, απεξάρτηση της Γερµανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο.
  • Εύγε θα εισπράξει ο Τσίπρας από τη Μέρκελ και για την πολιτική του στο Μεταναστευτικό. Σταµατήσαµε να θέτουµε θέµα καταγγελίας του ∆ουβλίνου, υπογράψαµε τη Συµφωνία Μαρόκου, χωρίς την παραµικρή ενηµέρωση του λαού για το περιεχόµενό της και δεχθήκαµε να επιστρέφει, η Γερµανία, πίσω, µετανάστες, αντί να µας παίρνει.

Θα µπορούσαµε να αναφέρουµε και άλλους λόγους που επιβάλλουν να ακουστεί το «εύγε», προς τον Αλέξη Τσίπρα από τα χείλη της Άγκελας Μέρκελ. Θα µείνουµε στα παραπάνω για να δούµε το αντάλλαγµα που θα ζητήσει για τα «εύγε». Εννοείται ότι ο επικυρίαρχος παντού και πάντοτε, είναι ο πιο κουβαρντάς στα λόγια, στους επαίνους και στα χαµόγελα και ο πιο απαιτητικός σε εµπράγµατα αγαθά. Στην περίπτωση µας η Μέρκελ θα συστήσει δήθεν, στην ουσία θα δώσει εντολές για:

Συνέχιση και επιτάχυνση των «µεταρρυθµίσεων». Για τα φιλέτα, για παράδειγµα, της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Τσίπρας πρέπει, πριν φύγει, να βρεί τρόπο, να περάσουν στο αδηφάγο Υπερταµείο!

Άµεση κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών και του σχετικού πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Να σταµατήσει κάθε σοβαρή συζήτηση για διεκδίκηση εκ µέρους της Ελλάδας, των γερµανικών οφειλών, ακόµα και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, γιατί, όπως δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερµανικής κυβέρνησης, Μαρτίνα Φιτς, «το θέµα έχει κλείσει νοµικά και πολιτικά οριστικά».

Οι συστάσεις-εντολές, δεν θα είναι µόνο προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προς την αντιπολίτευση και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσδοκώντας να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει τι τον περιµένει αν δεν «συµµορφωθεί προς τις υποδείξεις». Εξάλλου, η «αγία οικογένεια Μητσοτάκη», είναι που δώρισε το όνοµα «Μακεδονία» στην γείτονα Χώρα.

Με τα δεδοµένα αυτά, της πλήρους εξάρτησης τόσο για της σηµερινής κυβέρνησης, όσο και της, ενδεχοµένως, αυριανής Νεοδηµοκρατικής, στο λαό υπαρχουν µόνο δύο επιλογές: Υποταγή ή Αντίσταση. Το Κίνηµα της Χ.∆. από γεννησιµιού του είναι Κίνηµα Αντίστασης, σε ό,τι παλιό φθαρµένο και διεφθαρµένο. Το Όραµα για «καινά πάντα», είναι πάντα στο νου, στις καρδιές, στις προσευχές και στον καθηµερινό Αγώνα µας. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Καλή χρονιά.

*Ο Μανώλης Μηλιαράκης είναι επίτιμος Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας (ΧΔ).

**Πηγή: Εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, τ. 1024 (10/1/2019).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας