Μάας: Κατά Τραμπ, αλλά και “κατανόηση” στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας

862
Μάας

Δεν έχει νόημα οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Δύση να προσπαθούν να καταλάβουν τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε χθες, Σάββατο 16 Ιουνίου. Στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε την “κατανόηση” προς τα αντιμεταστευτικά και αντιπροσφυγικά μέτρα της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Μάας, απαντώντας σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, σχετικά με την απροσδόκητη απόφαση του Τραμπ να αποκηρύξει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της G7 στον Καναδά, καταπλήσσοντας τους εταίρους του, καθώς νωρίτερα το ενέκρινε, είπε πως, “ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να καταλάβουμε τι κάνει ο Τραμπ, ή τι κάνουν άλλοι. Αυτό που είναι το κλειδί είναι να αντλούμε σωστά συμπεράσματα”.

“Αυτό ισχύει όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρη τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Ατλαντικής Συμμαχίας. Δεν θα έλεγα πως η Δύση δεν υφίσταται πλέον, αλλά μάλλον πως ακολουθεί διαφορετικούς κανόνες, συνέχισε ο Μάας συμπληρώνοντας: “Ορισμένα πράγματα που θεωρούσαμε στο παρελθόν δεδομένα–ιδίως ότι οι ΗΠΑ αποτελούν εγγυητή της ασφάλειας της Ευρώπης–δεν ισχύουν πλέον”.

Ο Μάας παραχώρησε τη συνέντευξη πριν από τη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είπε πως αντιμετωπίζει με κατανόηση τις διαμαρτυρίες της Ιταλίας για την ανεπαρκή συμβολή των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων. Αναγνώρισε πως η Γερμανία πρέπει να συμπεριφέρεται πιο ταπεινά στους εταίρους της. “Εμείς οι Γερμανοί δεν πρέπει να εκλαμβανόμαστε στην Ευρώπη ως μια χώρα που κάνει εκφοβισμούς, λέει στους άλλους τι να κάνουν, πώς λειτουργεί ο κόσμος, και πάντα ξέρει τι είναι καλύτερο”, ανέφερε.

Η Γερμανία και η Ε.Ε. που δεν ανέχονταν μια ιταλική κυβέρνηση που θα μπορούσε να αμφισβητήσει το ευρώ, δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα με την ιταλική ακροδεξιά ρατσιστική πολιτική. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας