Λουγκάνσκ: Ζητά παραίτηση Ζελένσκι-Στέλνει ανθρώπους σε σφαγή για συμφέροντα της Δύσης

1221
Ζητά παραίτηση Ζελένσκι

«Τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών της χούντας, την οποία πλέον εσείς προσωπικά εκπροσωπείτε και της οποίας ηγείστε. Το ουκρανικό καθεστώς, που οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, είστε εσείς και ο περίγυρός σας».

Κάλεσμα στον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκινα παραιτηθεί από το αξίωμά του απευθύνει η Ένωση Συλλόγων της Περιφέρειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

«Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή για τον ουκρανικό λαό, είναι να καλέσετε όλους τους στρατευμένους, που κατόπιν ορκωμοσίας είναι αναγκασμένοι να πολεμήσουν, να σταματήσουν και να καταθέσουν τα όπλα τους. Έτσι, θα μείνουν ζωντανοί! Θα επιστρέψουν στους γονείς τους, στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους. Μην πάρετε το κρίμα στον λαιμό σας! Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία. Όσο για εσάς, να παραιτηθείτε του προεδρικού σας αξιώματος και να πάτε στο καλό! Να πάτε κάπου, όπου η παρουσία σας εξακολουθεί να είναι επιθυμητή. Αυτός ο τελευταίος ρόλος που παίξατε, ήταν μια παταγώδης αποτυχία!» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αποστολή του λαού σε έναν αιματηρό αδελφοκτόνο πόλεμο, στέλνοντας τους ανθρώπους σε σφαγή «σε μια προσπάθεια να υπερασπίσετε όχι τα δικά σας οικονομικά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα της Δύσης και των εκεί “κηδεμόνων” σας».
Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στους Ουκρανούς να μην υπηρετούν το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου, ενώ οι στρατιώτες θα πρέπει να λογικευτούν και να καταθέσουν τα όπλα, καθώς η Ουκρανία, η Ρωσία και η Λευκορωσία κατοικούνταν ανέκαθεν «από αδερφικούς λαούς» με «κοινό παρελθόν, κοινές συμφορές και κοινές νίκες».

«Η Ρωσία δεν πολέμησε ποτέ τον ουκρανικό λαό. Ούτε και τώρα τον πολεμάει. Σταματήστε λοιπόν να κρύβεστε πίσω από τις πλάτες του λαού σας» τονίζει η Ένωση και προσθέτει: «Είναι ο μόνος τρόπος να σώσετε τη ζωή τους και να επανακτήσετε την ελπίδα στο μέλλον. Στρατιώτες της Ουκρανίας! Σας καλούμε να σταματήσετε το καθεστώς της χούντας του Κιέβου! Είναι ανάξιοι της υπεράσπισής σας. Καταθέστε τα όπλα και επιστρέψτε στα σπίτια σας και στις οικογένειές σας. Αρκετό αίμα χύθηκε! Σταματήστε τον πόλεμο!».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει, ενώ η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας