Λαφαζάνης, Πετράκος, Δούκας, Γεωργακάκης με τους εργαζόμενους του ΔΕΣΦΑ ενάντια στο έγκλημα της εκποίησής του

1875
λαφαζάνης
Λαφαζάνης, Πετράκος, Δούκας, Γεωργακάκης επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Παν. Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα, κακουργηματική απιστία και προδοτικό πισώπλατο χτύπημα στην οικονομία, το λαό, την άμυνα και τα εθνικά μας συμφέροντα το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ. Οι ένοχοι θα καθίσουν γρήγορα στο σκαμνί.

Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε συναποτελούμενης από τους Θαν. Πετράκο, Γ. Δούκα και Ν. Γεωργακάκη, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, όπου είχαν συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Σωτήρη Νίκα και κυρίως είχαν συνάντηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας, στους οποίους εξέθεσαν τις απόψεις της ΛΑ.Ε και είχαν συζήτηση μαζί τους.
Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στους εργαζομένους χαρακτήρισε «ξεπούλημα την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και μείζον εθνικό έγκλημα, το οποίο εγείρει το κακούργημα της απιστίας σε όσους το υπογράψουν.
ΤσίπραςΣταθάκης ξεπουλώντας ένα στρατηγικό εθνικό ενεργειακό μονοπώλιο κρίσιμο για την οικονομία αλλά και την εθνική ασφάλεια και άμυνα, στην ουσία λειτουργούν προδοτικά για τα εθνικά συμφέροντα.
Η ριζική μας αντίθεση αφορά αυτήν καθεαυτή την πώληση. Πολύ περισσότερο, όμως, καταγγέλλουμε το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ για το ευτελέστατο του τιμήματος μιας υπερκερδοφόρας δυναμικής επιχείρησης, αφού το ποσό της εξαγοράς όλα δείχνουν ότι περίπου είναι ίσο με τα λειτουργικά κέρδη ενός χρόνου της επιχείρησης συν τα υψηλά αποθεματικά της.
Ακόμα γίνεται πιο αδιανόητο το ξεπούλημα όταν ο ΔΕΣΦΑ φεύγει από το ελληνικό κράτος, λες και είναι μπανανία, για να περάσει σε ξένα κρατικά χέρια και μάλιστα σε ξένες κρατικές πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες είναι βασικοί μέτοχοι του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), που διέρχεται από την χώρα μας, πράγμα ασύμβατο και αθέμιτο.
Η συμφωνία μετόχων, την οποία προέβαλε ο Σταθάκης για να εξωραΐσει την πώληση, αποτελεί κοροϊδία, πολύ περισσότερο που αυτή η συμφωνία δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα και ενώ την ζητήσαμε, μας είπαν ότι δεν μπορεί να μας δοθεί ούτε να δημοσιοποιηθεί!!!
Τέλος, το ξεπούλημα το ΔΕΣΦΑ θα επιφέρει διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση και πιθανότατα όχι μεμονωμένες, αλλά αθρόες απολύσεις. Οι όποιες «δεσμεύσεις» δεν μπορούν να έχουν καμία νομική υπόσταση μετά την ιδιωτικοποίηση.
Έστω και τώρα, στο «και πέντε», οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι η μόνη υποθήκη για το εργασιακό τους μέλλον.
Η ΛΑ.Ε βρίσκεται στο πλευρό όλου του προσωπικού του ΔΕΣΦΑ και υπογραμμίζει ότι μεγάλα εθνικά εγκλήματα, όπως το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ, που δεν υπακούν σε καμία οικονομική λογική, παρά μόνο στο να τσεπώσουν το ευτελές τίμημα οι πιστωτές θα ανατραπούν γρήγορα και οι υπεύθυνοι της εκποίησης θα κάτσουν στο σκαμνί, ενώ οι έκνομοι ιδιώτες αγοραστές θα πρέπει να ξέρουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους και την επιχείρηση».
20180417_132111 20180417_141402 20180417_141739 20180417_141743

Ξεπουλάνε τον ΔΕΣΦΑ σε πολυεθνικό όμιλο. Εγκληματική και παράνομη η εκποίηση

Άνοιξαν οι προσφορές του ”στημένου” διαγωνισμού για το εγκληματικό ξεπούλημα του 66% (ΤΑΙΠΕΔ 31%, ΕΛΠΕ 35%) του υπεκερδοφόρου και δυναμικού Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Πλειοδότησε η κοινοπραξία Snam-EnagasInternation-Fluxys, η οποία προσέφερε το ευτελέστατο, σε σχέση με την πραγματική αξία του ΔΕΣΦΑ, ποσό των 535 εκ. ευρώ, ενώ η Κοινοπραξία Enagas International (S.L.U) έδωσε 457 εκ. ευρώ.
Η Βελγο-ιταλο-Ισπανική πολυεθνική εταιρεία Snam S.p.A-Enagas Internacional S.L.U. -Fluxys S.A. που θέλει να ελέγξει τον κατασκευασμένο με ιδρώτα και αίμα και στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρηση, σχετιζόμενη με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας,  ελληνικό διαχειριστή Φυσικού Αερίου ΔΕΣΦΑ αποτελείτε από τις κατωτέρω εταιρείες:
Α) Κοινοπραξία με Lead Member την εταιρεία Snam S.p.A, αποτελούμενη από τις κατωτέρω εταιρείες:
1. Snam S.p.A – Lead Member
Δραστηριοποιείται στην Ιταλία μέσω τριών 100% θυγατρικών:
a. Της Snam Rete Gas S.p.A, η οποία είναι ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Ιταλίας,
b. Της Stogit S.p.A., η οποία δραστηριοποιείται στην αποθήκευση φυσικού αερίου, και
c. Της GNL Italia S.p.A. η οποία δραστηριοποιείται στην επαναεριοποίηση φυσικού αερίου.
H Snam S.p.A είναι μέτοχος στον αγωγό TAP, ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους Ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Interconnector UK, TIGF, TAG και Gas Connect Austria).
2. Enagás Internacional, S.L.U
100% θυγατρική εταιρεία της Enagás S.A., η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία υποδομών φυσικού αερίου. Η Enagás Transporte S.A.U., η οποία είναι επίσης 100% θυγατρική εταιρεία της Enagás S.A., είναι διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ισπανία.
Η Enagás S.A. είναι μέτοχος στον αγωγό TAP ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Swedegas, Transportadora de Gas del Perú και Gasoducto de Morelos στο Μεξικό).
3. FLUXYS S.A.
Όμιλος που δραστηριοποιείται στις Ευρωπαϊκές αγορές υποδομών φυσικού αερίου με έδρα στο Βέλγιο. Ο όμιλος FLUXYS δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου όπως επίσης και στη λειτουργία εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βέλγιο και στη Γερμανία.
Η FLUXYS S.A. είναι μέτοχος στον αγωγό TAP ενώ επίσης συμμετέχει σε άλλους Ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Swedegas, Interconnector UK, BBL Company).

Ευτελές τίμημα, ασυμβίβαστα στην πώληση. Εθνικό έγκλημα και απιστία

Πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Ιskra ότι το ξεφόρτωμα του υπερκερδοφόρου ΔΕΣΦΑ με τα χαρακτηριστικά του κρίσιμου στρατηγικού μονοπωλίου που κατέχει στον ενεργειακό τομέα, δεν υπακούει σε καμιά εθνική ή οικονομική λογική, παρά μόνο στην απαίτηση των πιστωτών να αρπάξουν σώνει και καλά τα τιμαλφή της οικονομίας την απομείωση του χρέους, το οποίο, όμως, δεν έχει πάτο, παρά την ληστεία και την αποικιοποίηση της χώρας.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι το τίμημα των 535 εκ. ευρώ, ακόμα και αν βελτιωθεί κατά τι, είναι ευτελέστατο.
Αυτό το τίμημα, μπροστά στα υψηλά κέρδη και αποθεματικά του ΔΕΣΦΑ, συνιστά απλώς κοροϊδία και εγείρονται μείζονα θέματα απιστίας και εθνικής μειοδοσίας γι’ αυτούς που θα υπογράψουν την πώληση και οι οποίοι γρήγορα, ας μην έχουν αυταπάτες, θα κάτσουν στο σκαμνί και τους περιμένει ο Κορυδαλλός, ενώ οι «αγοραστές» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκμεταλλεύονται τους εκβιασμούς της τρόικας και παρανομούν και επομένως η συναλλαγή, συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, θα εκπέσει.
Oι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν, επίσης, ότι το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ στην εν λόγω κοινοπραξία είναι παράνομο και ασύμβατο, αφού η συγκεκριμένη κοινοπραξία που θα διοικεί και θα κατέχει τον ΔΕΣΦΑ, είναι ταυτόχρονα και βασικός μέτοχος στον αγωγό φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) που θα διέρχεται από την χώρα μας.
Αντί να καθόμαστε στον καναπέ μας και συχνά να οργιζόμαστε ή να αγανακτούμε, χρειάζεται να ξεσηκωθούμε πριν χάσουμε ολοσχερώς την πατρίδα μας και τα παιδιά μας.
Δεν το αξίζουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας