Πως Pulse και ΣΚΑΪ εξαφανίζουν την ΛΑ.Ε

3250
δημοσκοπικές

Η υπόθεση των “κατασκευασμένων” δημοσκοπήσεων για την χειραγώγηση, όσο τους είναι δυνατόν, βέβαια, της κοινής γνώμης έχει ξεπεράσει, πλέον, κάθε όριο και έχει προσλάβει διαστάσεις πρωτοφανούς πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου.
Προξενεί εντύπωση η βροχή των δημοσκοπήσεων, σχεδόν, μια ή δύο κάθε βδομάδα (!), σε μια μη εκλογική περίοδο, και είναι ερώτημα γιατί κάποιοι δαπανούν τόσα χρήματα και που τα βρίσκουν, μόνο και μόνο για να εξωραΐζεται η εικόνα των συστημικών πολιτικών κομμάτων και για να κατευθύνονται οι πολίτες, που δεν έχουν άλλο μέτρο να σταθμίσουν τα πράγματα, στην ύπαρξη ενός στημένου πολιτικού σκηνικού με συγκεκριμένη διατεταγμένη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας Pulse, η οποία σε δημοσκόπηση της για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, αφού έδωσε άνετο προβάδισμα περίπου 10 μονάδων στην καταρρέουσα ΝΔ, έθαψε όλα τα αριστερά και δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα (1%), προκαλεί σύγχυση εμφανίζοντας, έστω με 1% και αυτά, τα ανύπαρκτα ΛΑΟΣ και “Ελληνική Λύση“, ενώ, καθόλου τυχαία, εξαφάνισε μυστηριωδώς και απολύτως από τον πολιτικό χάρτη την ΛΑ.Ε, την μόνη σε δυναμική ανοδική τροχιά αντίπαλη ενωτική δύναμη του συστήματος, όπως μας έλεγαν στελέχη της τελευταίας.
Η κατασκευή και το στήσιμο μαζί με τον φόβο και τον πανικό, είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμα στην δημοσκόπηση της Pulse. Τρέμει το πολιτικό – οικονομικό – τραπεζικό κατεστημένο μήπως διασαλευθεί στο μυαλό των πολιτών η υπαγορευμένη καθεστωτική τάξη και σπεύδει να εξαφανίσει κυριολεκτικά τους αντιπάλους της. Λέγε-λέγε χοντρά ψέματα, κάτι στο τέλος μένει!
Η Iskra έχει στη διάθεση της σοβαρές δημοσκοπήσεις από εθελοντικές ομάδες επιστημόνων και σύντομα θα αρχίσει να τις δημοσιεύει, για να καταδείξει την γύμνια και την ψευτιά των περισσότερων δημοσκοπικών εταιρειών που προσπαθούν ματαίως να εμφανίσουν ως πραγματικότητα ένα συστημικό πολιτικό σκηνικό που δεν υπάρχει και έχει προ πολλού καταρρεύσει!

1 σχόλιο

  1. Είναι γνωστό ότι τα αποτελέσματα έγκεινται σε μεγάλο βαθμό στο πώς θα μανιπουλάρεις μια δημοσκόπηση. Πολλοί νομίζουν ότι το θέμα εξαντλείται στο μέγεθος του δείγματος, ενώ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι περιοχές διεξαγωγής, όπως και το τι στατιστική κατανομή θα χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση. Είναι πολύ εύκολο να παρουσιάσεις το άσπρο μαύρο. Όπως και νάχει, έρχεται η ώρα που θα πέσουν οι μάσκες των καραγκιόζηδων του συστήματος.
    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας