Λαφαζάνης με Κουρή-Σιαδήμα στο Kontra για όλα και για όλους

1744

Σε μιά ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Kontra Channel και στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” ο Παν. Λαφαζάνης είχε ένα διαφορετικού είδους από τους συνήθεις διάλογο επί της επικαιρότητας και εφ’ όλης της ύλης για όλους και για όλα με τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Μ. Κουρή και τον νέο δημοσιογράφο Α. Σιαδήμα.

Ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε για την ανάγκη επαναθεμελίωσης της Αριστεράς, για την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τις κρίσιμες μέρες μετά το δημοψήφισμα, για την διπλή πρότασή του για εθνικό νόμισμα και στρατηγική συνεργασία με Ρωσία με όχημα την μεγάλη Συμφωνία που έκανε στην Πετρούπολη για την διέλευση αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο από την χώρα μας, η οποία διπλή πρότασή του αν υλοποιείτο θα άλλαζε, όπως είπε, θετικά την ιστορική πορεία της χώρας μας, της περιοχής μας και ίσως της Ευρώπης.

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφέρθηκε ακόμα στο Brexit και την δυνατότητα να ακολουθήσει ένα δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας και η χώρα μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στον αγώνα των Κούρδων και παρότρυνε να μην δεχθούν την αμερικανοτουρκική πρότασηπαγίδα, όπως τόνισε την ανάγκη η Συρία του Άσαντ και η Ρωσία του Πούτιν να μην υποκύψουν σε σκοπιμότητες και να στηρίξουν ενεργά τον Κουρδικό αγώνα και να μην εγκαταλείψουν τον Κουρδικό λαό, του οποίου η ηγεσία πρέπει να χειραφετηθεί από την αμερικάνικη και ισραηλινή ποδηγέτηση. Ένας λαός όσο μικρός και αν είναι, αν είναι αποφασισμένος και έχει θέληση να παλέψει για την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του δεν ηττάται ποτέ και τελικά νικά.

Τέλος ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτές τις ώρες χρειάζεται μιά διπλή πρωτοβουλία και ένας διπλός διάλογος. Πρωτοβουλία και διάλογος για την επαναθεμελίωση της Αριστεράς και πρωτοβουλία και διάλογος για ένα μεγάλο μέτωπο, χωρίς αποκλεισμούς, όλων των αριστερών προοδευτικών πατριωτικών δημοκρατικών και αντισυστημικών δυνάμεων για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας