Χαμός στη δίκη Λαφαζάνη. Κατάγγειλε πολιτικοδικαστικό κατεστημένο. Λιποτάκτησαν οι μάρτυρες κατηγορίας

3026

Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δίκη Λαφαζάνη κατά τις οποίες έγινε χαμός.

Με μιά πολιτικά μεθοδευμένη και “προκατασκευασμένη” διαδικασία παρωδία, το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να αναβάλλει την δίκη Λαφαζάνη, ο οποίος είχε συνηγόρους τον Σαράντο Θεοδωρόπουλο και τον Άρη Κωνσταντάκη, για παρεμπόδιση πλειστηριασμών, λόγω της σκόπιμης διατεταγμένης απουσίας, όλως τυχαίως, όλων συλλήβδην των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι εσκεμμένα λιποτάκτησαν.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παίρνοντας τον λόγο σε μιά κατάμεστη και με πολλούς όρθιους εντός και στους διαδρόμους, δικαστική αίθουσα, κατάγγειλε έντονα και με δριμύτητα την απόφαση του Τριμελούς, μετά από αδικαιολόγητη πρόταση της Εισαγγελέως, να αναβάλλει  την δίκη, αναβολή την οποία, όλως περιέργως, προανήγγειλαν πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφερόμενα σε “έγκυρες” πληροφορίες!

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε  ότι “δεν ήρθε στο Δικαστήριο ως κατηγορούμενος, γιατί δεν αισθάνεται ούτε είναι στην πραγματικότητα αλλά ως κατήγορος. Κατήγορος των τραπεζών οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί για να καλύψουν τα κόκκινα δάνεια και αυτές, αντί να τα ρυθμίσουν και να τα διαγράψουν, έχοντας ως ομπρέλα εξωνημένες κυβερνήσεις τα αξιοποιούν για να ξεσπιτώνουν και να πετάνε στο δρόμο αποδεδειγμένα πτωχευμένους, φτωχούς και ανήμπορους πολίτες, οικογένειες, επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες. Κατήγορος, επίσης, ενός πολιτικοδικαστικού κατεστημένου, το οποίο δεν αγγίζει τα πραγματικά μεγάλα σκάνδαλα για τα οποία βοά η κοινωνία, αλλά ενοχοποιεί και δικάζει αγωνιστές, οι οποίοι προσπαθούν να διασώσουν σπίτια, μαγαζιά  λαϊκές περιουσίες και προσβάσεις σε κοινωνικά αγαθά από ληστρικές και απάνθρωπες επιδρομές“.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε πως “είναι ντροπή για το κατεστημένο πολιτικό σύστημα και τον θεσμό της δικαιοσύνης ότι ο μόνος εκπρόσωπος παράταξης που έχει κάτσει στο εδώλιο να είμαι εγώ για μιά κατ’ εξοχήν κοινωνική δράση”.

Εγώ είμαι ο ‘παραβάτης’, ο ‘κλέφτης’ και ο ‘εγκληματίας’ “, αναρωτήθηκε; ” Όλοι όσοι καταχρέωσαν, βούλιαξαν την χώρα, την λεηλάτησαν, την εξευτέλισαν, την ταπείνωσαν, την ξεπούλησαν, την μετέτρεψαν σε προτεκτοράτο και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό είναι όχι μόνο στο απυρόβλητο, αλλά κυβέρνησαν και κυβερνάνε την χώρα και ο Λαφαζάνης είναι εκείνος που πρέπει να κάθεται στο εδώλιο, απειλούμενος με φυλάκιση γιατί υπερασπίζεται το ιερό δικαίωμα της στέγασης;“.

Ο Παν. Λαφαζάνης ζήτησε να υπάρξει βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων και αν δεν γίνει αυτό, η δίκη του να  ορισθεί να γίνει σε μιά εβδομάδα.

Αντ’ αυτού το δικαστήριο έβαλε πρόστιμο κοροϊδία 120€ (!) στους αδικαιολόγητα “εξαφανισμένους” μάρτυρες και διέταξε την βίαιη προσαγωγή τους αλλά για τις 10 Ιουνίου 2020(!), που το δικαστήριο όρισε τη νέα δικάσιμο. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, σε μιά απόπειρα του βρώμικου κατεστημένου να κρατάει σε πολιτική ομηρία τον Παν. Λαφαζάνη και να αποφύγει την ανάληψη πολιτικοδικαστικής ευθύνης για οποιαδήποτε δικαστική απόφαση.

Πολιτικοδικαστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν με τίποτα ούτε να καταδικάσουν τον Λαφαζάνη, γιατί θα στιγματιστούν ανεξίτηλα για την υποκρισία τους ούτε, όμως, και να τον αθωώσουν, γιατί αυτή η αθώωση θα είναι παράδειγμα και πανηγυρική νίκη του κινήματος.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι για αυτό θέλουν οι δικαστικές διώξεις του Λαφαζάνη, οι οποίες είναι πολλές και προέρχονται κυρίως από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” να τραβάνε σε μάκρος και με αυτόν τον τρόπο να έχουν την αυταπάτη ότι κρατάνε σε ομηρία τον ίδιο και ότι τρομοκρατούν τους πολίτες.

Κούνια που τους κούναγε! Ο αγώνας τώρα ξαναρχίζει!

 

Ν.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας