Λαμία: Απεργία σήμερα κατά των απολύσεων από την “Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία”

1131
λαμία

24ωρη απεργία πραγματοιείται σήμερα, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, κατά των απολύσεων εργαζομένων από την “Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία”.

Χαρακτηριστική της ασυδοσίας της επιχείρησης είναι και η απόλυση εργαζόμενης που ήταν άρρωστη και η οποία είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Τροφίμων Ν. Φθιώτιδας. Μάλιστα της κατέβαλε την αποζημίωση, αλλά όχι και τα δεδουλευμένα που της οφείλει από το 2014 έως και σήμερα. Η απόλυση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απεργίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, “η “Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία” βρίσκει χρήματα να καταβάλει τις αποζημιώσεις για την απόλυση των εργαζομένων, κατά τα άλλα δεν μπορεί να καταβάλει τους δεδουλευμένους μισθούς που τους οφείλει από Νοέμβριο του 2018 έως και σήμερα προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να ζήσουν σαν άνθρωποι. Με τις καθημερινές ενέργειές της μας δείχνει ότι λίγο νοιάζεται για αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι από τις πρακτικές της με την απλήρωτη εργασία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας